Primarul Sectorului 2: „Clubul Bamboo a repornit fără autorizație”. Amenzi dublate, venituri confiscate

Primarul Sectorului 2: „Clubul Bamboo a repornit fără autorizație”. Amenzi dublate, venituri confiscate

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 din București, a dezvăluit sâmbătă, 10 aprilie, pe Facebook, că Bamboo a repornit activitatea fără autorizație, iar organele de control au dublat amenzile și au confiscat veniturile ilicite obținute, scrie G4Media. Activitatea clubului din zona de Nord a Capitalei fusese suspendată pe 27 martie.

„Aparent în lumea «intangibililor» suspendarea activității până la rezolvarea problemelor e totuna cu o pauză scurtă, de formă. Greșit. Azi, în ciuda sancțiunilor aplicate în martie, cei de la Bamboo au repornit activitatea fără niciun drept. Nu au intrat în legalitate cu amenajarea terasei. Nu și-au scos autorizație de funcționare. Nimic. Au impresia că regulile nu sunt pentru ei”, a scris primarul Sectorului 2, pe pagina sa de Facebook.

Acțiunea de azi a poliției la Bamboo.

Cum e și normal, instituțiile abilitate au venit în control şi iar au găsit nereguli. Au fost dublate amenzile și au fost confiscate veniturilor ilicite obținute de operatorul economic în perioada suspendării activității comerciale.

Radu Mihaiu:

„În Sectorul 2 încurajăm afacerile, dar doar pe cele legale. Este uimitor cum pentru o locație cu atât de mult potențial nu se investește corect și nu se fac demersurile pentru intrarea în legalitate. E alegerea lor, dar atâta timp cât nu respectă normele în vigoare, suspendarea activității rămâne valabilă și vor fi sancționați pentru orice fel de abatere”, a încheiat Radu Mihaiu.

Postarea primarului Sectorului 2 din Capitală

Bamboo a fost primul club închis de autorități în pandemie, pe 27 martie.

Poliția Capitalei a amendat clubul cu 40.000 de lei, după ce a constatat, printre altele, că „operatorul economic nu deține autorizație de funcționare” și i-a suspendat activitatea pentru 30 de zile.

Alte două localuri din Capitală, LOFT și Casa di David, au fost închise pentru 30 de zile, la finalul lunii martie, în cadrul activităților de verificare privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS COV 2.

Libertatea