Prințul Andrew: „Regina simte un gol imens după pierderea suferită”

Prințul Andrew: „Regina simte un gol imens după pierderea suferită”

Regina Elisabeta a II-a a rămas cu un „gol imens” după moartea soțului ei, prințul Philip, a transmis duminică, 11 aprilie, fiul lor, prințul Andrew, informează CNN.

„Îmi sprijin cum pot mama, simte durerea mai mult decât oricine altcineva”, a spus prințul Andrew, duce de York, după ce a participat la o slujbă la capela de la Royal Lodge din Windsor.

„Prințul Philip a fost un om remarcabil. Tata era atât de calm. Dacă aveai o problemă, îți sărea mereu în ajutor. Era o persoană la care puteai merge întotdeauna”, a completat ducele de York, 61 de ani.

Întrebat cum se simte mama sa, ducele a răspuns: „Regina este o persoană incredibil de puternică. Dar a descris pierderea imensă suferită drept un gol imens în viața ei. Acum familia se adună, vrem să fim alături, pentru a o susține”.

„Șoc îngrozitor”

„Este totuși un șoc îngrozitor și încă încercăm să ne împăcăm cu pierderea suferită. Este foarte, foarte trist”, a declarat și Edward, contele de Wessex, 57 de ani.

Funeraliile prinţului Philip vor avea loc în data de 17 aprilie, la Capela St. George de la Castelul Windsor, a anunţat Palatul Buckingham. Numărul persoanelor prezente va fi limitat la 30.

Prințul Philip, duce de Edinburgh și soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a decedat vineri. Slujba de înmormântare va avea loc pe 17 aprilie, a anunțat sâmbătă Palatul Buckingham, care a confirmat că prințul Harry intenționează să participe.

Prinţul fusese externat pe 16 martie, la o lună după ce fusese spitalizat la Londra pentru tratarea unei infecţii şi după ce a suferit o intervenţie chirurgicală cardiacă.

Căsătoria reginei Elisabeta a II-a cu prințul Philip a fost cel mai lung mariaj al unui suveran britanic.

Foto: EPA

Libertatea