Prințul William s-a retras de la ceremoniile premiilor BAFTA după decesul bunicului său

Prințul William s-a retras de la ceremoniile premiilor BAFTA după decesul bunicului său

Prinţul William, duce de Cambridge, preşedintele BAFTA, nu va participa la ceremoniile de decernare a celor mai importante distincţii ale industriei de film britanice din acest weekend în urma decesului prințului Philip, bunicul său, relatează sâmbătă DPA, citată de Agerpres.

Palatul Kensington a confirmat, sâmbătă, că prințul William s-a retras de la ceremoniile premiilor BAFTA 2021.

Prinţul William urma să aibă o intervenţie în timpul evenimentului de sâmbătă, într-o conversaţie înregistrată în prealabil cu Jenny Beavan, creatoare de costume, şi Sharon Martin, specialistă în machiaj şi coafură, despre turnarea filmelor în condiţii de lockdown şi procesul de producţie.

Prințul William urma să ţină un discurs, duminică, prin intervenţie video, pe tema provocărilor cu care s-a confruntat industria cinematografică în ultimul an.

Prințul Philip, duce de Edinburgh, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost primul preşedinte al British Academy of Film and Television Arts, din 1959 până în 1965, şi a continuat să sprijine organizaţia pe tot parcursul vieţii.

O perioadă oficială de doliu nu a fost încă anunţată de Palatul Buckingham, însă având în vedere că bunicul său a încetat din viaţă cu doar o zi înainte de eveniment, această decizie a ducelui era previzibilă.

„Suntem profund întristaţi de decesul Alteţei Sale Regale prinţul Philip, duce de Edinburgh, a cărei strânsă asociere cu Academia s-a întins pe o perioadă de peste 60 de ani”, au anunțat, într-un comunicat, reprezentanții BAFTA.

Ceremonia din acest an a premiilor Academiei Britanice de Film va avea loc în două seri, sâmbătă şi duminică, în contextul pandemiei de COVID-19 ce împiedică desfăşurarea spectacolului în formatul obişnuit, cu numeroase vedete şi prezenţa publicului.

La premiile BAFTA 2021, drama americană „Nomadland”, a cărei acţiune se petrece în perioada recesiunii, şi producţia britanică „Rocks”, ce prezintă o poveste despre maturizare, conduc în clasamentul nominalizărilor – câte şapte fiecare.

FOTO: Hepta

Libertatea