Probleme cu platforma de vaccinare, după ce s-au deschis listele de așteptare în 15 județe. „Nu merge site-ul. Ioc. Nada. Zero”

Probleme cu platforma de vaccinare, după ce s-au deschis listele de așteptare în 15 județe. „Nu merge site-ul. Ioc. Nada. Zero”

Listele de așteptare pentru vaccinare s-au deschis, în această dimineață în 15 județe. Cel puțin teoretic. Oamenii reclamă pe pagina oficială de Facebook a Comitetului Național de Vaccinare că nu se pot loga. Autoritățile au anunțat încă de ieri că este posibil să fie întâmpinate probleme.

„Nu merge de 30 de minute”, scrie un utilizator la o postare a CNCAV, cu instrucțiuni privind înscrierea pe listele de așteptare.

Urmează zeci de comentarii similare. „La Cluj nu merge nici măcar sa te loghezi. La call center mi se inchide direct apelul”, susține un alt utilizator.

„Nu merge site-ul. Ioc. Nada. Zero. Game over. Blocked”, scrie un alt utilizator. „Nu merge. De 30 de minute mă chinui să intru”

Autoritățile au atenționat, de aseară, ă pot exista perioade de mentenanță în vederea optimizării aplicației, iar în aceste perioade este posibil ca aplicația să funcționeze cu întârzieri. De altfel, duminică seară, platforma nu era funcțională tocmai pentru că se făcea o actualizare.

Campania de vacccinare din România a intrat de astăzi, 15 martie 2021, în etapa finală, cea de-a treia, a imunizării populației generale. În localitățile cu rata de infectare de peste 4,5 astăzi începe imunizarea, iar pentru restul vor fi alcătuite liste de așteptare.

Oamenii se pot înscrie pe platforma națională de vaccinare sau prin intermediul call-center-ului. Listele de așteptare se vor deschide succesiv, începând cu ora 9.00.

Programul după care se vor deschide listele de așteptare pe platforma de programare este următorul:

  • 9.00 – 11.00: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna;
  • 11.00 – 13.00: Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova;
  • 13.00 – 15.00: București și județele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov.
Libertatea