Protest al parlamentarilor PSD. Cer comisie de anchetă pentru datele privind decesele de COVID

Protest al parlamentarilor PSD. Cer comisie de anchetă pentru datele privind decesele de COVID

PSD a cerut membrilor coaliției de guvernare să voteze pentru înființarea unei comisiei parlamenare de anchetă care să cerceteze raportarea oficială a numărului de decese COVID. ”Dacă nu o vor face, ei vor fi complici la 5.300 de crime”, acuză reprezentanții social democraților.

”Nu ascundeți morții”, ”Vinovații să plătească”, ”Vrem adevărul”, se putea citi pe bannerele afișate în Parlalement.

„Suntem în fața biroului președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, cu o oră înainte de plenul reunit, în care se va vota înființarea sau nu a comisiei de anchetă privind numărul de raportări, atât infectări, cât și decese. Fostul și actualul ministru al sănătății au declarat că există probleme cu aceste calcule. Avem declarația lui Vlad Voiculescu, cum că un singur spital din București nu a raportat 500 de decese. Nu spunem că e adevărat, dar să fie anchetată situația”, a declarat Alfred Simonis.

Două surse, dintre care și un oficial din Ministerul Sănătăţii, au confirmat ieri pentru Libertatea că raportul comisiei de anchetă privind raportarea deceselor COVID este gata încă de vineri, la prânz, însă acesta nu a fost publicat.

În el apar cei 2.300 de decedați neraportați despre care a scris luni ziarul și încă 3.000 de morţi cu diagnostic secundar COVID, de care nu s-a știut până acum, conform surselor.

Oriunde în lume, 5.300 de decese ascunse erau suficiente ca toată structura puterii să-și dea demisia. Dacă nu se va constitui comisia de anchetă, ei vor fi complici la 5.300 de crime.

Reprezentanții PSD:

Foto: captură video

Libertatea