Protest spontan la metrou. Sindicaliştii au blocat staţia Piaţa Unirii

Protest spontan la metrou. Sindicaliştii au blocat staţia Piaţa Unirii

Metrorex anunţă că sindicaliştii USLM au împiedicat pornirea trenurilor de pasageri de la staţia Piaţa Unirii invocând un protest spontan. Conducerea metroului susţine că reprezentanţii sindicatului au refuzat dialogul, informează Agerpres.

Circulaţia trenurilor de metrou este perturbată vineri dimineaţa de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, transmite Metrorex. Potrivit companiei, sindicaliştii au coborât în tunel, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

„Aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex. Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii”, arată Metrorex într-un comunicat.

Din cauza acţiunii sindicatului, dar mai ales pentru siguranţa membrilor acestuia, care se aflau pe calea de rulare, liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri, precizează Metrorex.

Mai multe staţii de metrou din Bucureşti sunt închise.

„Pe această cale dorim să adresăm scuze bucureştenilor şi îi rugăm să înţeleagă că, deşi considerăm acţiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viaţa unor oameni. De asemenea asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă”, mai precizează reprezentanţii Metrorex.

164853993_470629283987175_2469207273534823615_nIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Libertatea