(Publicitate) Îți dorești să strângi bani? Iată TOP 3 lucruri de care să ții cont ca să îți crești economiile!

(Publicitate) Îți dorești să strângi bani? Iată TOP 3 lucruri de care să ții cont ca să îți crești economiile!

Indiferent de motiv, nu strică niciodată să îți crești economiile. Poate că vrei să îți deschizi un cont pentru urgențe, să ai destui bani ca să călătorești sau să îți schimbi telefonul. Să economisești bani din venitul lunar ar putea părea o provocare, însă acest lucru se poate realiza dacă faci câteva schimbări în obiceiurile tale. Tot ce ai de făcut este să prioritizezi nevoile viitoare în detrimentul celor de moment. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la o ieșire în oraș sau o sticlă de vin din când în când. Este doar necesar să devii mai conștient de cheltuielile tale.

Iată TOP 3 sfaturi de care să ții cont ca să economisești mai mulți bani!

  1. Redu cheltuielile din produsele alimentare

Ai putea fi surprins, dar o mare parte din cheltuielile lunare provin din cumpărăturile de produse alimentare. Atunci când mergi la supermarket și vezi toate produsele așezate frumos pe rafturi, ești foarte tentat să pui tot ce vrei în coș fără să te gândești de două ori. De aceea, poți rezolva acest lucru făcând decizii conștiente sau chiar făcând planuri de gătit și liste de cumpărături. Gândește-te dacă merită să cumperi acei biscuiți scumpi, acea brânză cu mucegai sau acele trei pungi de chipsuri. Dacă vei face alegeri conștiente în acest sens, nu numai că vei economisi mai mulți bani, ci vei avea și o dietă mult mai echilibrată.  

2. Redu cheltuielile de energie

Un alt motiv pentru cheltuielile mari este consumul ridicat de energie. În acest caz, poți face mici ajustări care cu siguranță se vor vedea pe factură cu o valoare semnificativ mai mică. Începe prin a avea dușuri mai scurte, a stinge lumina atunci când nu te afli încăpere și prin a investi în becuri de calitate. De exemplu, poți comanda becuri led de pe site-ul Electric14.ro. Astfel, vei avea becuri calitative care consumă mai puțină energie și care au o durată de viață de peste 15 ani. 

3. Nu te lăsa copleșit de tentații

Un studiu arată că doar 1 din 10 români își fac o listă cu cheltuielile lunare. Dacă nu știi pe ce se duc banii, este imposibil să economisești. Odată ce devii conștient de acest lucru, poți observa de ce lucruri te poți lipsi și de ce tentații să stai departe. Este bine de știut că în ziua de azi fiecare utilizator de internet este expus zilnic unui număr incredibil de reclame. Gândește-te doar la câte mail-uri promoționale se află în inbox-ul tău. Ca să eviți să achiziționezi lucruri doar din cauza unui impuls de moment, ar trebui să te gândești cu atenție dacă ai cu adevărat nevoie de acel lucru. Fă testul timpului. Atunci când ești tentat să cumperi un aparat de făcut spumă de lapte pentru cafea, nu o face imediat cum găsești oferta. Așteaptă câteva zile sau chiar până luna viitoare ca să îți dai seama dacă ți-l dorești cu adevărat sau dacă este într-adevăr util. 

Prin urmare, nu este imposibil să îți crești economiile, tot ce trebuie să faci este să fii mai conștient de ceea ce cumperi și să faci mici ajustări stilului tău de viață.

Libertatea