Raed Arafat, despre legea vaccinării obligatorii: „Pe partea de COVID clar este voluntară”. Ce spune premierul

Raed Arafat, despre legea vaccinării obligatorii: „Pe partea de COVID clar este voluntară”. Ce spune premierul

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, duminică, la Antena 3, că vaccinarea anti-COVID-19 nu va fi obligatorie în România, dar a atras atenția că sunt campanii extrem de agresive împotriva imunizării populației.

Raed Arafat a făcut referire la anexa 3 din proiectul de buget al Ministerului Sănătății, în care se precizează că ministerul condus de Vlad Voiculescu are ca priorități strategice pe termen mediu „demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populației”.

„Este legitim că Ministerul Sănătății să se gândească la soluții de sănătate publică. În același timp, știind că există campanii foarte agresive împotriva vaccinării COVID, trebuie să clarificăm că nu spune nimeni că vaccinarea va fi obligatorie”, a spus Raed Arafat.

Nu cred că Ministerul Sănătății vine cu altceva. Pe partea de COVID clar vaccinarea este voluntară

Raed Arafat:

Afirmațiile șefului DSU au fost întărite, luni, de premierul Florin Cîțu, care a anunțat că nu se pune problema ca vaccinarea anti-COVID-19 să devină obligatorie în România.

„Este o lege care este în Parlament de trei ani. Nu are nicio legătură cu vaccinarea, campania de vaccinare pe care o avem acum.  L-am văzut şi pe secretarul de stat Raed Arafat care a spus foarte clar şi o spun şi eu, campania de vaccinare împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie. Nu se pune aşa ceva în discuţie”, a precizat Florin Cîțu.

Șeful DSU a mai explicat și că România se află în acest moment pe un platou privind numărul cazurilor noi de coronavirus.

„În ultima perioadă suntem pe un platou, nu putem să spunem că scădem semnificativ sub. Sunt zone în care cazurile au scăzut, sunt foarte puține zone care sunt egale sau la creștere. Numărul de cazuri a scăzut datorită măsurilor luate în ultima vreme. Și nu sunt măsuri atât de dure, față de alte țări”, a menționat Raed Arafat.

FOTO: Hepta

Libertatea