Raed Arafat: „Telemunca și decalarea programului permit angajaţilor să meargă la cumpărături înainte de ora 18.00”

Raed Arafat: „Telemunca și decalarea programului permit angajaţilor să meargă la cumpărături înainte de ora 18.00”

Secretarul de stat Raed Arafat afirmă că la ora actuală telemunca şi programul de lucru decalat le permit salariaţilor să meargă la cumpărături înainte de ora 18.00 în localităţile unde magazinele se închid mai devreme din cauza ratei ridicate de infectare. Șeful DSU le transmite angajaţilor să solicite angajatorului aceste drepturi, informează News.ro.

„Mai sunt încă două măsuri care au fost adoptate şi nu sunt ridicate: telemunca – îţi permite să fragmentezi programul, să ieşi într-o pauză, să cumperi şi să te întorci, şi decalarea programului. Orice angajat trebuie să solicite angajatorului să o facă”, a declarat Raed Arafat, marţi, 6 aprilie, la Antena 3.

Arafat a dat exemplul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, care a adoptat programul de lucru decalat, fapt ce permite angajaţilor să îşi facă pe timpul zilei cumpărăturile.

Medicul a mai spus spus că el face comenzi online, nu merge la magazin în această perioadă.

În prezent, potrivit restricților anunțate pe 25 martie de autorități, când rata infectărilor depășește 4 cazuri la 1.000 de locuitori, carantina de noapte începe de la 20.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar magazinele de tip supermarket se închid la ora 18.00 în fiecare dintre aceste zile.

Când rata infectărilor depășește 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori, carantina de noapte de la ora 20.00 se extinde pentru toată săptămâna, iar magazinele se închid la ora 18.00, în fiecare zi.

Foto: Hepta

Libertatea