Rafila, despre obiectivul lui Cîțu: 1 august, o dată bună pentru vacanțe, nu pentru atingerea țintei de 10 milioane de români vaccinați

Rafila, despre obiectivul lui Cîțu: 1 august, o dată bună pentru vacanțe, nu pentru atingerea țintei de 10 milioane de români vaccinați

Senatorul PSD Alexandru Rafila a comentat duminică obiectivul premierului Cîțu, acela de a vaccina împotriva COVID 10 milioane de români până la 1 august, afirmând că „31 iulie e o dată foarte bună pentru vacanțe”, dar nu pentru atingerea acestei ținte propuse de Guvern, potrivit Digi24.

„Campania de vaccinare a mers foarte bine atât timp cât numărul de solicitări sau de solicitanți a fost mult mai mare decât numărul de vaccinuri disponibile. Există posibilitatea ca pe măsură ce numărul de vaccinuri pe care România le primește să fie tot mai mare, iar la un moment dat să se inverseze acest trend și să avem mai puțini solicitanți decât numărul de doze disponibile.

Lucrul acesta poate să ducă în una, maxim două luni la vaccinarea la liber, ceea ce înseamnă că dacă vreți să vă vaccinați astăzi, vă duceți la un centru și vă vaccinați imediat. Nu o să mai existe liste de așteptare”, a spus medicul Alexandru Rafila la Digi24.

Și atunci orizontul ăla pe care ni-l dorim toți, și domnul prim-ministru, și noi, ca și oameni de sănătate publică – să vaccinăm cel puțin 10 milioane de persoane, acel orizont se va îndepărta. 31 iulie sigur că e o dată foarte bună pentru vacanțe, dar nu pentru atingerea acestei ținte de 10 milioane, decât dacă se întâmplă o minune.

Alexandru Rafila:

Reprezentantul României la OMS a mai susținut că este nevoie de campanii de informare bine țintite pentru fiecare grup populațional, din punct de vedere al ocupației, vârstei, al gradului de educație, al mediului rural sau urban în care trăiește pentru ca „astfel de minuni” să se întâmple.

Florin Cîțu a postat vineri un mesaj pe Facebook în care a anunțat că românii vor putea renunța la masca de protecție când se va atinge pragul de 10 milioane de persoane vaccinate.

Premierul a estimat că acest lucru va fi posibil la 1 august, făcând un apel ca până atunci lumea să respecte regulile sanitare și de distanțare socială.

Libertatea