Raluca Turcan, fără mască la un cămin de bătrâni. Imaginea, postată pe Facebook de voluntari ai PNL

Raluca Turcan, fără mască la un cămin de bătrâni. Imaginea, postată pe Facebook de voluntari ai PNL

Ministrul muncii apare într-o fotografie, alături de o persoană întinsă în pat, fără mască de protecție. Imaginea a fost realizată la un cămin de bătrâni din Sibiu, după o acțiune a echipei de voluntari „Echipa Galbenă”, numele echipei de voluntari ai PNL Sibiu. În urmă cu câteva zile, Raluca Turcan a fost surprinsă tot fără mască de protecție, la o acțiune din Sibiu.

Un număr de 26 de fotografii cu acțiuni ale echipei de voluntari au fost postate pe pagina de Facebook, pe 22 martie. Sunt imagini de la mai multe acțiuni, inclusiv articole din presa locală sau de la activități din perioada sărbătorilor de iarnă.

În două dintre aceste imagini apare de două ori și Raluca Turcan. Într-una dintre fotografii ministrul muncii apare într-un salon, alături de o persoană întinsă în pat. Ministrul nu poartă mască de protecție. O altă persoană, care stă cu spatele, este alături de Turcan, nu se vede dacă aceasta are sau nu mască de protecție.

Nu este clar când a fost realizată fotografia, dar masca de protecție este obligatorie în spații închise din mai 2020.

Libertatea a încercat să obțină o reacție de la Raluca Turcan în legătură cu fotografia postată de voluntarii PNL, însă aceasta nu a putut fi contactată.

Ministrul Turcan, în vizită la un cămin de bătrâni, fără mască de protecție

În a doua fotografie în care apare Turcan, și postată pe aceeași pagină de Facebook, aceasta se află într-o biserică, oferindu-i un pachet unei tinere. Atât ministrul, cât și toți cei din jurul său au mască de protecție.

În celelalte fotografii, aproape toți voluntarii apar cu mască de protecție.

Raluca Turcan, amendată deja pentru că a mers fără mască

Ministrul Turcan a anunțat, miercuri, 31 martie, că a cerut să fie amendată după ce a fost surprinsă fără mască la o acțiune din același județ, Sibiu.

„Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție, pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare”, a scris ea, într-o postare pe Facebook.

În același mesaj, Raluca Turcan a scris că-și asumă criticile, dar a acuzat și „manipulări care au apărut în mediul online”.

Amenda primită de Raluca Turcan se ridică la 500 de lei.

Libertatea