Ramzan Kadîrov publică imagini cu el, în care apare cu fața umflată, pentru a dezminți speculațiile despre starea lui de sănătate | VIDEO

Ramzan Kadîrov publică imagini cu el, în care apare cu fața umflată, pentru a dezminți speculațiile despre starea lui de sănătate | VIDEO

Liderul autoritar al Republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a difuzat duminică, 17 septembrie, noi înregistrări video în care zâmbește și le recomandă tuturor să facă sport, într-o aparentă încercare de a infirma zvonurile privind starea sa precară de sănătate, informează AFP, potrivit The Barron’s.

De luni de zile se speculează că șeful extrem de influent al Ceceniei, în vârstă de 46 de ani, acuzat de grupurile pentru apărarea drepturilor omului că ar conduce un „regim totalitar”, ar putea fi bolnav.

Duminică, două înregistrări au apărut pe canalul Telegram al lui Kadîrov.

Purtând o pelerină de ploaie, el poate fi văzut în primul videoclip plimbându-se într-o locație neidentificată. Kadîrov zâmbește, dar fața lui pare umflată.

For those interested in Kadyrov’s health, Don-Don has recorded a video (or published an old one)Two videos of him walking in the rain have appeared in Kadyrov’s Telegram channel. However, it is not clear when they were taken. Kadyrov advised “everyone who cannot separate truth… pic.twitter.com/m7JLmbkT33

— NEXTA (@nexta_tv) September 17, 2023

În cel de-al doilea videoclip, el este auzit vorbind în limba cecenă și apoi îndemnând, în rusă, la „practicarea sportului”.

„Le recomand cu tărie tuturor celor care nu pot distinge adevărul de minciuni pe internet să meargă la o plimbare, să ia aer curat și să-și pună ordine în gânduri”, scrie în mesajul, atribuit lui Kadîrov, care însoțește videoclipurile.

„Ploaia poate fi minunat de revigorantă”, mai scrie în acest mesaj.

Nu a fost posibil să se stabilească imediat unde și când au fost înregistrate cele două videoclipuri, subliniază AFP, dar imaginile au fost publicate în urma unor informații neconfirmate, apărute pe rețelele de socializare, potrivit cărora liderul cecen se află în comă, după un transplant de rinichi. Anton Gherașcenko, consilier al ministrului de interne al Ucrainei, a scris pe platforma X, fosta Twitter, că Ramzan Kadîrov ar putea chiar să fie mort.

Kadîrov a fost unul dintre cei mai entuziaști susținători ai ofensivei Moscovei în Ucraina, iar batalioanele sale au luptat alături de forțele armatei ruse de acolo.

Kadîrov, unul dintre cei mai fideli aliați ai Kremlinului, s-a referit mult timp la el însuși ca fiind „soldatul de infanterie” al lui Vladimir Putin.

Ales președinte al Ceceniei în 2007, Kadîrov conduce autoritar Cecenia majoritar musulmană, existând numeroase dovezi în privința unor execuții extrajudiciare și a torturării oponenților săi.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Libertatea