Rata de infectare din București se apropie de 5. A crescut de 5 ori de la începutul lunii

Rata de infectare din București se apropie de 5. A crescut de 5 ori de la începutul lunii

Rata de infectare COVID în București a ajuns, luni, la 4,95 la mie, cifrelor anunțate de DSP București, în creștere față de ziua precedentă când era de 4,35.

Incidența din București continuă să crească. De la începutul lunii, aceasta a crescut de mai bine de 5 ori. Pe 1 septembrie, incidența din Capitală era de 0,84 de cazuri la mia de locuitori. Creșterea semnificativă a infectărilor, în mare provocate de tulpina Delta, a făcut ca rata de infectare din București să ajungă, pe 27 septembrie, la 4,95.

Cum a evoluat rata de infectare în ultimele zile:

27 septembrie – 4,9526 septembrie – 4,3525 septembrie – 4,124 septembrie – 3,7723 septembrie – 3,65

Ce restricții sunt în vigoare în București

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie de luni, 27 septembrie, în spaţiile publice – pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, potrivit deciziei adoptate, duminică, de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

În prezent, în Capitală este obligatoriu certificatul verde – care atestă că o persoană este vaccinată, are test negativ sau a trecut prin boală – pentru mai multe activități, precum intrarea la restaurante sau la spectacole.

În cazul în care rata de infectare va ajunge la pragul de 6 la mia de locuitori, în București se va impune carantină de noapte în weekend, iar magazinele se vor închide de la ora 18.00, tot în weekend. Totodată, în momentul în care se depășește pragul de 6 la mie, toate școlile trec în regim online și este introdusă carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 20.00 și 5.00. În acest interval, doar persoanele vaccinate pot să iasă din case fără un motiv întemeiat.

Libertatea