Rata de infectare în Ilfov a depăşit pragul de 8 la mie. 11 judeţe şi Bucureştiul se află în scenariul roşu

Rata de infectare în Ilfov a depăşit pragul de 8 la mie. 11 judeţe şi Bucureştiul se află în scenariul roşu

Judeţul Ilfov continuă să înregistreze cea mai mare rată de infectare din ţară, 8,02 cazuri la mia de locuitori, în creștere uşoară faţă de ziua precedentă. În Bucureşti, sunt raportate cele mai multe cazuri de COVID, iar rata incidenţei a ajuns la 6,67.

Conform celui mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică, România înregistrează peste 6.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Județul Ilfov continuă să înregistreze cea mai mare rată a incidenţei, de 8,02. De altfel, mai mult de jumătate din cele 38 de localități ale județului sunt în carantină.

Până acum, se afla în carantină mai multe localități din Ilfov: Clinceni, Dobroești, Bragadiru, Chiajna, Cornetu, Otopeni, Berceni, Brănești, Popești Leordeni, Tunari, Domnești, Jilava, Pantelimon, Voluntari, Chitila, Ciorogârla, Jilava și Măgurele, cărora li se alătură Balotești, Mogoșoaia, Snagov și Ștefăneștii de Jos, după ce rata de infectare a depășit pragul de 7 la mia de locuitori.

Capitala ocupă locul doi, cu o rată de 6,67, iar pe locul trei se află judeţul Timiş, care raportează o incidenţă de 6,08.

Guvernul a anunţat joi, 25 martie, noile restricţii impuse în toată țara pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

În prezent, 11 județe și Capitala se află în scenariul roșu, cu o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori. Cele 11 județe sunt: Alba, Arad, Brașov, Cluj, Constanța, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Sălaj, Sibiu și Timiș.

Judeţele care au înregistrat cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus sunt: Suceava – 1,05, Harghita – 1,08, Buzău – 1,28.

Potrivit celui mai recent bilanţ, doar cinci judeţe se mai află în scenariul verde.

Peste 1.000 de cazuri noi în Capitală

Bucureștiul înregistrează 1.286 de cazuri noi de COVID, în scădere după recordul înregistrat în ziua precedentă, 25 martie, când au fost raportate 2.171 de cazuri. Pe locul următor se află județul Cluj, unde au fost înregistrate 353 de noi infectări în ultimele 24 de ore, iar județul Timiş se află pe locul 3, cu 346 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Toate judeţele au înregistrat cazuri noi de COVID-19, iar cele în care s-au înregistrat cele mai puține infecții sunt Harghita (30), Bistriţa-Năsăud (39) şi Vrancea (39).

Situația infectărilor cu coronavirus pe județe, astăzi, 26 martie:

Libertatea