Rata de infectare scade în București și la nivel național. Situația pe județe

Rata de infectare scade în București și la nivel național. Situația pe județe

Rata de infectare în București continuă să scadă. Vineri, Grupul de Comunicare Strategică a raportat o incidență de 6,67 cazuri la mia de locuitori, în scădere cu 0,14 față de ziua precedentă. În urmă cu o săptămână, Capitala avea o incidență de peste 7 la mie.

În scădere este și incidența medie la nivel național care a ajuns vineri la 3,86, față de 3.93 cât înregistra cu o zi înainte.

Autoritățile au raportat vineri un număr de 4.942 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Alte 134 de persoane au decedat, iar numărul pacienților de pe secțiile de terapie intensivă a înregistrat un nou record, de 1.496.

În prezent, 13 județe și Capitala se află în scenariul roșu, cu o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori. Cele 12 județe sunt: Alba, Arad, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Galaţi, Hunedoara, Ilfov, Sibiu, Teleorman Timiș şi Vâlcea.

Județul Teleorman a intrat de vineri în scenariul roșu după ce a atins rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori.

Ilfov este în continuare județul cu cea mai mare incidență – 8,50, urmat de Cluj – 6,48 și Brașov – 4,81.

Peste 1.000 de cazuri noi în București

Bucureștiul a raportat joi 1.093 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, în creștere față de ziua precedentă când erau confirmate 681 de cazuri.

Pe locul doi ca număr de cazuri zilnice este județul Cluj, cu 347 de noi cazuri, urmat de Brașov, cu 247.

Libertatea