Reacția BOR după ce Florin Cîțu a solicitat ajutorul Bisericii în campania de vaccinare

Reacția BOR după ce Florin Cîțu a solicitat ajutorul Bisericii în campania de vaccinare

În contextul în care premierul Florin Cîțu a cerut sprijinul Bisericii pentru campania de vaccinare, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat că „ajutorul Bisericii există” și a precizat că preoții vor ajuta prin distribuirea informațiilor necesare către credincioși.

„Ajutorul Bisericii există și se (va) traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioși a informațiilor cuprinse în Broșura «Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură», material oficial informativ pe care toate cultele religioase l-au primit în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, într-un comunicat de presă.

Conținutul acestei broșuri este deja cunoscut de preoți. Ei îl comunică credincioșilor în diferite ocazii. Așa au fost și sunt îndemnați, inclusiv de Patriarhia Română. Clericii pot transmite informațiile despre vaccinarea «gratuită, sigură și voluntară», așa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorități medicale din România. Este ceea ce pot face reprezentanții cultelor.

Vasile Bănescu:

Reprezentantul BOR a afirmat apoi că „Biserica Ortodoxă Română și-a exprimat și a reiterat frecvent poziția sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariția vaccinurilor anti-COVID”.

La final, Vasile Bănescu a menționat că el se va vaccina și i-a îndemnat pe cei care ezită „să se informeze cât mai atent și din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului și, în urma consultării cu medicul de familie, să ia decizia cea mai bună”.

Într-o conferință de presă susținută astăzi, 5 aprilie, prim-ministrul Florin Cîțu a lansat în apel pentru a-i convinge pe români să se vaccineze, subliniind că aceasta este soluția pentru ca România să reintre pe făgașul normal, și a solicitat implicarea Bisericii. „Este nevoie de implicarea Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural”, a afirmat Cîțu.

Libertatea