Redactorul-șef de la Bild, repus în funcție, după ce mai multe colege l-au acuzat de hărțuire. Va conduce ziarul împreună cu o femeie

Redactorul-șef de la Bild, repus în funcție, după ce mai multe colege l-au acuzat de hărțuire. Va conduce ziarul împreună cu o femeie

Julian Reichelt, 40 de ani, redactorul-şef al cotidianului german Bild, care ceruse să fie suspendat în urma mai multor plângeri formulate de colege, a fost repus în funcţie, însă în tandem cu o jurnalistă, a anunţat joi, 25 martie, grupul Axel Springer, informează agenția France Presse.

Reichelt pe 13 martie, s-a autosuspendat după declanşarea unei anchete interne conduse de o firmă de avocatură asupra unor „posibile încălcări ale conformităţii” faţă de valorile şi regulile publicaţiei.

Jurnalistul era suspectat că a promovat femei cu care întreţinea relaţii sexuale, înainte de a le îndepărta sau chiar a le da afară mai târziu.

Angajatele ar fi alertat de mai multe luni conducerea, însă aceasta ar fi întârziat să verifice acuzaţiile împotriva influentului redactor-şef al tabloidului.

„A admis amestecul relațiilor profesionale cu cele private, dar a negat orice hărțuire”

„Julian Reichelt a admis amestecul relaţiilor profesionale cu cele private, însă a negat sub jurământ orice hărţuire”, informează grupul, într-un comunicat.

„Consiliul de administraţie a ajuns la concluzia că nu ar fi justificată demiterea lui Julian Reichelt din funcţia sa de redactor-şef din cauza unor erori la birou şi de gestionare a personalului care nu sunt de natură infracţională”, adaugă grupul de mass-media.

Prin urmare, redactorul-şef îşi va prelua din nou funcţia, însă de acum în tandem cu o jurnalistă de 52 de ani, Alexandra Würzbach, care era redactor-şef al ediţiei de duminică a cotidianului Bild.

Cu un tiraj de aproximativ două milioane de exemplare, ziarul Bild, creat în 1952, se concentrează pe fapt divers, sport şi ştiri despre celebrităţi, fiind cel mai citit cotidian din Germania.

Foto: EPA

Libertatea