Regulile pe care trebuie să le respecte turiștii dacă petrec pe litoral de 1 mai și Paște

Regulile pe care trebuie să le respecte turiștii dacă petrec pe litoral de 1 mai și Paște

Cei care aleg să petreacă vacanța de Paște și 1 mai pe litoralul românesc vor trebui să respecte toate regulile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, ei vor trebui să nu părăsească locurile unde sunt cazați după ora 20 când intră carantina de noapte în vigoare, terasele și magazinele se vor închide la 18, iar masca va fi obligatorie.

„Legea n-o negociem cu nimeni. Sănătatea e mai importantă decât orice. Azi, când vorbim, există o oră la care aceste activități ale agenților economici trebuie să înceteze”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, potrivit Digi24.

Va fi făcută o singură excepție. În noaptea de Paște, cei care merg la slujbă pot rămâne afară până la ora 02.00.„Pentru Paște avem în hotărârea CNSU în care e reglementat foarte clar că în intervalul 20.00 – 02.00 asigurăm în condiții de securitate și sănătate maximă a celor care doresc să participe la slujba de Înviere, deplasarea la biserică, respectiv deplasarea spre casă. Acestea sunt misiunile în care sunt implicate Poliția Română, Jandarmeria Română, și nu altele”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Libertatea