Renate Weber spune că nu a sesizat CCR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Legea merge la promulgare

Renate Weber spune că nu a sesizat CCR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Legea merge la promulgare

După ce pe 17 februarie plenul Parlamentului a adoptat abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor, avocatul Poporului, Renate Weber, nu a făcut contestație la Curtea Constituțională, drept urmare legea va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

„Nu am sesizat Curtea Constituțională. Termenul a expirat ieri. Nu am identificat niciun motiv de neconstituționalitate”, a declarat Renate Weber la Digi24.

Avocatul Poporului a adăugat că a primit petiția Asociației Foștilor Parlamentari, în care i se cerea să conteste la Curte legea care elimină indemnizația pentru limita de vârstă a parlamentarilor, dar a precizat că acest demers nu va avea loc.

„Am primit petiția asociației, astăzi am vorbit la telefon și le-am explicat de ce nu înaintăm o sesizare”, a adăugat Renate Weber.

Pe 17 februarie, plenul reunit al Parlamentului a votat proiectul de lege al PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori. Parlamentarii au respins proiectele USR PLUS şi PNL pe aceeaşi temă.

S-au înregistrat 357 de voturi pentru, iar 30 de parlamentari nu au votat.

Libertatea