Replica liderului AUR, George Simion: „Domnul Orban e ultimul care să vorbească despre excentricități, pentru că el bea în Parlament”

Replica liderului AUR, George Simion: „Domnul Orban e ultimul care să vorbească despre excentricități, pentru că el bea în Parlament”

Copreședintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor i-a răspuns președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, după ce acesta declarase că aleșii AUR sunt „excentrici” și mănâncă în Parlament.

„Domnul Orban a spus că suntem excentrici și că mâncăm în Parlament. Domnul Orban e ultimul care să vorbească despre excentricități, pentru că el bea în Parlament. Suntem singurul partid de opoziție. AUR a devenit o țintă. În momentul ăsta se desfășoară o operațiune mare, amplă, de discreditare a AUR”, a declarat, miercuri, George Simion, citat de Digi24.ro.

Președintele Camerei Deputaților declarase marți că mulți dintre parlamentarii AUR „mănâncă în plen” și nu înțeleg că reprezintă „o instituție fundamentală”.

„Sunt excentrici. Mulți dintre ei nu înțeleg unde se găsesc. Că suntem în Parlament, unde ai anumite rigori. Mănâncă în sala de plen. Se filmează, filmează inclusiv ședințele Biroului Permanent. De multe ori spun niște năzbâtii, dar care probabil li se par foarte interesante”, spunea Ludovic Orban, potrivit Digi24.

E prima lor experiență parlamentară și îi privim cu o oarecare toleranță. Trebuie să înțeleagă totuși că este o instituție fundamentală care trebuie să dea tonul și care să impună prin sobrietate și seriozitate și unde parlamentarii trebuie să reprezinte un exemplu.

Ludovic Orban:

Libertatea