Resturile avionului F-35 care a dispărut după ce pilotul s-a catapultat deasupra Carolinei de Sud au fost găsite

Resturile avionului F-35 care a dispărut după ce pilotul s-a catapultat deasupra Carolinei de Sud au fost găsite

Epava avionului în valoare de 100 de milioane de dolari, care a dispărut duminică după-amiază, a fost descoperită în zona rurală a comitatului Williamsburg, au declarat autoritățile, potrivit BBC.

Pilotul s-a catapultat din cabina de pilotaj și s-a parașutat pentru a se salva într-un cartier din North Charleston.

Publicul a fost rugat să ajute la găsirea avionului.

Într-o declarație de luni, oficialii militari au precizat că resturile au fost găsite „la două ore nord-est de Baza comună Charleston”.

Oficialii și-au concentrat căutările în jurul lacurilor Moultrie și Marion, la nord de orașul Charleston – ultima locație cunoscută a avionului.

Resturile găsite au fost confirmate ca fiind epava avionului dispărut, a declarat un purtător de cuvânt militar pentru BBC.

„Accidentul este în prezent în curs de investigare și nu putem oferi detalii suplimentare pentru a păstra integritatea procesului de investigație”, a declarat luni Corpul Pușcașilor Marini, după ce căutările s-au încheiat.

Publicul a fost rugat să nu se apropie de zonă pentru a le permite anchetatorilor să își facă treaba.

Avionul de vânătoare a fost lăsat în modul pilot automat când pilotul s-a catapultat, a declarat un purtător de cuvânt de la Baza comună Charleston pentru NBC News, adăugând că este posibil ca acesta să fi fost în aer ceva timp, ceea ce a complicat descoperirea sa.

Libertatea