Revoltă pe strada unde o șoferiță cu Mercedes le-a omorât pe Raisa și Mihaela: „Să vină cineva de la Poliția Română să vorbească cu noi, cu familiile îndurerate!”

Revoltă pe strada unde o șoferiță cu Mercedes le-a omorât pe Raisa și Mihaela: „Să vină cineva de la Poliția Română să vorbească cu noi, cu familiile îndurerate!”

Un altar cu lumânări și flori lângă fotografiile Raisei și Mihaelei, așa arată astăzi locul în care au murit fetița de 7 ani și tânăra de 20 de ani, strivite de un Mercedes condus de o șoferiță de 56 de ani, în cartierul bucureștean Andronache. Zeci de oameni sunt revoltați că femeia e cercetată în libertate.

Sâmbătă după-amiază, bolidul de lux accelerat de șoferița care susține că a încurcat pedalele le-a lovit în plin pe cele două fete și s-a urcat pe ele, apoi a dărâmat un stâlp de beton. Pe cea mică au scos-o părinții de sub mașină, au plecat cu ea spre spital, dar acolo medicii au constatat decesul.

Pe Mihaela a luat-o salvarea, a ajuns la Grigore Alexandrescu, dar nu s-a mai putut face nimic pentru ea.

În secundele de după accident zeci de oameni îngroziți au înconjurat mașina care a lovit fetele. Fratele celei mai mari s-a năpustit cu pumnii asupra soțului șoferiței, l-a pus la pământ, apoi a început să o lovească și pe femeia coborâtă de la volan în stare de șoc.

Luni, în timp ce vinovata de producerea accidentului era acasă și avea dreptul să conducă, tânărul care a lovit-o pe ea și pe soțul ei era audiat la Poliție. Situația a stârnit revolta locuitorilor din cartierul unde a avut loc nenorocirea.

„Să se pună în situația noastră. Acum, Parchetul ce vrea să facă? Asta nu înțeleg. Să vină cineva de la Poliția Română să vorbească cu noi, cu familiile îndurerate? Copilașul acesta, cum a procedat… se vede pe camere, eu zic că a procedat corect. Ce trebuia să facă? Cum să recționezi când îți vezi sora despicată pe asfalt?”, a spus un bărbat care era venit la proveghiul Raisei.

Micuța a fost adusă acasă și părinții se pregătesc de înmormântare. Iar vecinii sunt revoltați că de ani de zile cer montarea de limitoatoare de viteză pe străzile din cartier, unde se circulă cu viteză nebună. În plus, oamenii se tem că șoferița va scăpa nepedepsită: „Legea nu e pentru toți. Dacă dă bani, o lungește mult și bine.”

Între timp, pe surse, Libertatea a aflat că femeia de la volan, care a refuzat să sufle în etilotest, dar i-au fost recoltate probe biologice, ar fi avut o alcoolemie de 0,60 g/l în sânge, adică mai puțin decât limita de la care poate fi considerată o infracțiune.

Libertatea