Român aruncat prin geam și strivit sub dubița în care călătorea, în Belgia, a murit pe loc: „Asta a dus la acest rezultat dramatic”

Român aruncat prin geam și strivit sub dubița în care călătorea, în Belgia, a murit pe loc: „Asta a dus la acest rezultat dramatic”

O dubiță VW înmatriculată în Mehedinți a blocat circulația pe un sens de mers al autostrăzii E40, Liege – Bruxelles, miercuri după-amiază, după ce s-a răsturnat pe mijlocul șoselei și unul dintre pasageri a murit, scrie ediția online a cotidianului flamand Niews Blad.

Un român în vârstă de 44 de ani, cu cetățenie franceză, a fost ucis pe loc în accidentul din care ceilalți patru ocupanți ai mașinii au scăpat complet nevătămați.

Accidentul s-a produs miercuri după-amiază, în jurul orei 15.20. Cu câțiva kilometri mai devreme, șoferul făcuse o oprire pentru umflarea unei anvelope. Dar la aproape doi kilometri după ieșirea din Tienen, lucrurile au mers prost. O anvelopă s-a spart, iar șoferul a pierdut controlul volanului.

Cinci români erau în dubița care se afla în tranzit prin Belgia. Foto: Captură video

„Autoutilitara a mers de pe prima pe a treia bandă și acolo a lovit parapetele central de beton. Impactul a catapultat mașina înapoi și a răsturnat-o. Un pasager care nu purta centura de siguranță a fost aruncat pe fereastră. A ajuns sub dubă și a murit pe loc”, a declarat procurorul Sarah Callewaert.

În mașină erau, în total, cinci ocupanți. E vorba de un grup de români rezidenți în Franța care se aflau în tranzit. „Ceilalți ocupanți au fost foarte norocoși, pentru că nu toți purtau centurile de siguranță. Doar cei doi din față aveau centurile de siguranță puse”, a mai spus Callewaert. Niciunul dintre ei n-a fost rănit.

Un medic, un expert în trafic și laboratorul mobil al poliției au sosit la fața locului. Au reușit să stabilească faptul că dubița nu circula viteză excesivă: „Explozia a fost singura cauză. A nu purta centura de siguranță a dus la acest rezultat dramatic”.

Traficul a fost blocat ore în șir. Foto: HSN

Accidentul a blocat două benzi, ore întregi. Acest lucru a dus la blocaje de trafic lungi, iar mașinile au putut înainta doar în ritm de mers pe jos, în timpul orei de vârf de seară. De asemenea, a existat o mulțime de blocaje pe drumurile din jur.

Libertatea