Rush Limbaugh, legenda conservatoare a radioului american, a murit la 70 de ani

Rush Limbaugh, legenda conservatoare a radioului american, a murit la 70 de ani

Rush Limbaugh,  cea mai influentă gazdă radio din sfera conservatoare din SUA și cu o activitate de peste patru decenii, a murit la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut, miercuri, de soția sa în timpul emisiunii radio, potrivit CNN.

„Așa cum știți mulți dintre voi, pierderea unei persoane dragi este teribil de dificilă, cu atât mai mult atunci când persoana iubită este mai mare decât viața. (…) Rush va fi pentru totdeauna cel mai mare din toate timpurile.”, a anunțat, miercuri, Kathryn Limbaugh.

Ulterior, familia a transmis un comunicat și pe pagina de Facebook.

„Rush Hudson Limbaugh III va fi pentru totdeauna cel mai mare din toate timpurile, un gigant blând și curajos și un pionier al radioului.”, se arată în mesajul familiei.

Rush Limbaugh a anunțat în februarie 2020 că a fost diagnosticat cu cancer pulmonar avansat. Limbaugh a continuat să-și găzduiască spectacolul în timp ce era supus tratamentului și le-a spus ascultătorilor că rămâne cu speranța că va învinge boala.

Limbaugh a găzduit timp de 32 de ani „The Rush Limbaugh Show”, un program sindicalizat la nivel național, cu milioane de ascultători fideli, care l-au transfigurat într-o forță partizană și o figură polarizantă a politicii americane.

Libertatea