Scandal la Pipera, după ce stația de metrou s-a închis mai devreme pentru demolarea chioșcurilor. Călătorii au sunat la 112

Scandal la Pipera, după ce stația de metrou s-a închis mai devreme pentru demolarea chioșcurilor. Călătorii au sunat la 112

Călătorii care au ajuns joi seară la stația de metrou Pipera nu au avut acces pe peron, cu aproximativ 40 de minute înainte de 23.00, ora la care stația se închide conform programului. S-a întâmplat în timp ce chioșcurile din interior erau dărâmate, iar măsura i-a înfuriat pe oameni. „Accesul călătorilor în stație a fost permis doar pe una dintre cele două intrări ale acesteia, după ora 22.30”, susține Metrorex.

UPDATE ora 13:00 Metrorex a transmis un comunicat în care susține că accesul a fost permis pe o ușă și că „decizia de a permite strict accesul călătorilor pe o singură intrare a fost luată spontan”, pentru „evitarea creării unei situații conflictuale în incinta stației și în condițiile în care în stație urmau să se desfășoare lucrări pentru eliberarea domeniului public”.

Metrorex a precizat că „toți călătorii care au sosit la Pipera pe firul 1 după ora 22:30 au putut părăsi în siguranță stația”.

Finalizarea acțiunii de dezafectare a spațiilor comerciale de la stația Pipera continuă în noaptea de vineri spre sâmbătă, 9-10 aprilie 2021, cu mențiunea că lucrările se vor desfășura după închiderea circulației în/din stația Pipera.

Comunicat Metrorex:

Oamenii adunați în fața ușilor de acces la stația de metrou Pipera au sunat la 112 și au reclamat nervoși că au ieșit de la muncă și că nu au cu ce să meargă acasă, pentru că metroul era închis, conform Digi24. La fața locului au ajuns echipaje ale Poliției și Jandarmeriei, potrivit imaginilor difuzate de Gândul.

Metrorex nu a oferit niciun punct de vedere referitor la acest subiect, până la momentul publicării acestei știri.

Administrațiile locale au continuat demolarea chioșcurilor amplasate ilegal la metrou. Ieri, 8 aprilie, au fost vizate magazinele de la stația de metrou Pipera, potrivit Digi24.

Operațiunea a început miercuri, la stația de metrou Ștefan cel Mare, unde a fost scandal între Metrorex și proprietarii de chioșcuri.

Libertatea