Școlile care fac proiecte de prevenție a violenței vor primi bani de la Ministerul Educației

Școlile care fac proiecte de prevenție a violenței vor primi bani de la Ministerul Educației

Ministerul Educaţiei a anunțat, luni, că alocă peste 1,4 milioane de lei pentru proiecte de prevenire a violenţei şi infracţiunilor în mediul şcolar şi invită şcolile să se înscrie, potrivit News.ro.

„Ministerul Educaţiei invită unităţile de învăţământ preuniversitar să iniţieze proiecte de prevenire a violenţei şi a infracţiunilor în mediul şcolar. Alocăm 1.407.473 de lei pentru cel puţin 250 de şcoli”, au transmis, luni, oficialii Ministerului Educaţiei, într-o postare pe Facebook.

Aceştia precizează că numărul estimativ al beneficiarilor este de 20.000 de elevi şi 10.000 de părinţi.

Unităţile de învăţământ se pot înscrie la CJRAE/CMBRAE până pe 10 decembrie 2023.

„Încurajăm parteneriatele cu organizaţii nonguvernamentale, instituţii publice şi alte entităţi. Bugetul maxim care poate fi alocat unei unităţi de învăţământ este 4.000 de lei. Programul de prevenire a violenţei şi a infracţiunilor în mediul şcolar se va desfăşura pe parcursul anului şcolar 2023-2024”, au mai transmis oficialii Ministerului Educaţiei, alături de o listă de posibile activităţi care pot fi derulate.

Bugetul total al programului este alocat de Ministerul Educaţiei, prin Mecanismul Naţional de Susţinere a Prevenirii Criminalităţii gestionat de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Libertatea