Secretarul de stat american Anthony Blinken, o nouă vizită la Kiev, anunță presa ucraineană

Secretarul de stat american Anthony Blinken, o nouă vizită la Kiev, anunță presa ucraineană

Secretarul de stat american Anthony Blinken, 61 de ani, va vizita Kievul, miercuri, 6 septembrie, a anunțat publicația ucraineană Zerkalo Nedeli („Oglinda săptămânii”), care citează surse guvernamentale. Presa americană nu a difuzat, la ora redactării acestei știri, nicio informație legată de acest subiect.

Anthony Blinken a mai fost în capitala Ucrainei și în aprilie anul trecut, când vizita a fost închisă presei din motive de securitate.

De asemenea, șeful diplomației americane a fost la Kiev în septembrie 2022, prilej cu care a anunțat o noua tranşă de ajutor de 2,7 miliarde de dolari pentru Ucraina și vecinii săi care se simt amenințați de Rusia. Și această vizită a fost ținută secretă.

Rusia „a pierdut deja războiul” din Ucraina în ceea ce privește obiectivele pe care Moscova și președintele rus Vladimir Putin au urmărit să le atingă în țara vecină, a declarat secretarul american de stat Antony Blinken, într-un interviu acordat CNN, în luna iulie.

„Obiectivul a fost de a șterge Ucraina de pe hartă, de a-i elimina independența, suveranitatea, de a o include în Rusia. Acest lucru a eșuat cu mult timp în urmă”, a afirmat șeful diplomației americane, în interviul din 23 iulie.

Blinken a recunoscut că misiunea Ucrainei de a-și recâștiga teritoriile ocupate de forțele ruse, așa-numita contraofensiva, va fi „o luptă foarte grea”.

Oficialul spus el, împreună cu ajutorul, echipamentul militar și antrenamentul pe care Ucraina îl primește din partea diferitelor țări, cauza Kievului reprezintă „elementul decisiv”.

Spre deosebire de ruși, ucrainenii luptă pentru pământul lor, pentru viitorul lor, pentru țara lor, pentru libertatea lor.

Anthony Blinken, acum două luni:

El a estimat că războiul va continua cel puțin câteva luni.

Foto: Hepta

Libertatea