Secţia ATI de la Spitalul Witting a fost deschisă, după ce un medic a semnalat că stă nefolosită din ianuarie

Secţia ATI de la Spitalul Witting a fost deschisă, după ce un medic a semnalat că stă nefolosită din ianuarie

Secția ATI de la Spitalul CF Witting a devenit operațională începând de marți, 30 martie, a anunțat Ministerul Transporturilor. Asta după ce, în urmă cu o săptămână, un medic semnala în Libertatea „o situație ilogică”, și anume că sunt aduse la spitalele din București TIR-uri de Terapie Intensivă, în timp ce secția ATI de la Witting era închisă de trei luni.

La eforturile de a combate pandemia COVID-19, Spitalul Witting contribuie, de marţi, 30 martie, cu 10 paturi din secția ATI, anunţă Ministerul Transporturilor, citat de Club Feroviar.

„Le mulțumesc medicilor, asistenților și infirmierilor care au fost detașați la Witting pentru a asigura personalul necesar”, a declarat ministrul transporturilor, Cătălin Drulă.

Deschiderea secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Witting vine la o săptămână după ce Libertatea a publicat declaraţiile medicului Laurenţiu Ungurianu care prezenta „situaţia ilogică” de la spital, unde secţia de Terapie Intensivă era închisă din ianuarie.

„E de neînțeles faptul că stăm cu o secție ATI pentru tratarea cazurilor COVID, de 16 paturi și avizată de DSP, închisă din lipsa personalului medical, în condițiile în care necesarul de paturi crește zilnic”, declara, săptămâna trecută, medicul Laurențiu Ungurianu, chirurg la „Witting”.

„Toate TIR-urile funcționează cu medici detașați care puteau fi aduși și la noi, mai ales că pentru această secție ATI s-au cheltuit sume mari de bani pentru achizițiile de echipamente făcute anul trecut. TIR-ul trebuie cablat la utilitățile spitalului, necesită stocator de oxigen… E de neînțeles. Să zicem că nu poți aduce personal pentru toate cele 16 paturi, dar poți măcar pentru opt paturi, cum s-a întâmplat în toamnă, când a fost un adevărat război. Primisem aparatura în mai-iunie, stătea nefolosită”, mai spunea medicul.

România se confruntă cu un număr-record al pacienţilor COVID de la ATI, fiind înregistrate 1.412 cazuri grave la Terapie Intensivă.

Libertatea