Șefii TVR și Radioului public au fost demiși de Parlament. Cine ar putea să le ia locul

Șefii TVR și Radioului public au fost demiși de Parlament. Cine ar putea să le ia locul

Doina Gradea și Georgică Severin vor pleca din fruntea TVR și respectiv, Radio, după ce Parlamentul a respins, marți, rapoartele de activitatea ale TVR și Radioului Public pe anii 2017, 2018 și 2019 și astfel a demis conducerile celor două instituții, informează HotNews.ro.

Noua conducere a celor două instituții urmează să fie validată de Parlament.

PNL și USR-PLUS și-au împărțit cele două funcțiii publice și urmează să propună Parlamentului pe Ramona Săseanu pentru interimatul la șefia TVR (propunerea PNL) și Liviu Popescu la SRTV (propunerea USR-PLUS).

Ramona Săseanu este o ziaristă de la TVR Craiova care a difuzat în 2015 un interviu de promovare cu o vrăjitoare.

Liviu Popescu a lucrat în mai multe redacții. Este fost redactor-șef al știrilor TVR, fost editor la Prima TV și Realitatea TV și fost producător al secției române a BBC World Service.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a precizat că respingerea rapoartelor atrage demiterea de drept a Consiliului de administraţie al celor două instituții.

„Ca urmare, Consiliul de administraţie al televiziunii publice a fost demis. Parlamentul numeşte un preşedinte interimar cu un mandat bine definit pe o perioadă de 6 luni. Respingerea raportului anual de activitate atrage demiterea de drept a consiliului de administratie al SRR. Având în vedere acest lucru, consiliul de administratie al SRR a fost demis. Potrivit aceleiaşi legi, la propunerea comisiilor parlamentare de specialitate, în cazul demiterii consiliului de administraţie şi inexistenţei unui director general, Parlamentul numeşte un director general interimar al SRR cu un mandate bine definit ce nu poate depăşi 6 luni”, a explicat Anca Dragu.

Libertatea