Șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, reținut de DNA pentru luare de mită

Șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, reținut de DNA pentru luare de mită

Ofițerul de Poliție Viorel Andrei Donciu, în prezent șef interimar la Serviciul de Permise și Înmatriculări Suceava, fost șef al SPCRPCIV Maramureș, a fost reținut pentru 24 de ore de DNA Cluj pentru luare de mită în formă continuată, cumpărare de influență și acces ilegal la un sistem informatic, a informat Direcția Națională Anticorupție într-un comunicat.

Pe 1 februarie, Viorel Donciu „ar fi accesat fără drept baza de date a MAI-Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, în interesul personal”, pentru „a verifica un anumit autoturism ce figura în proprietatea unei societăți comerciale”.

Viorel Donciu | Foto: Monitorul de Suceava

Totodată, potrivit DNA, pe 4 februarie, Viorel Donciu, în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș, „ar fi cumpărat influența unui consilier de la Consiliul Județean Maramureș”, astfel încât el „să fie desemnat în continuare în aceeași funcție”.

De asemenea, pe 9, 10 și 25 februarie, inculpatul „ar fi primit diferite sume de bani cu titlu de mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obținerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule”.

Viorel Donciu va fi prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Nu mai puțin de 11 polițiști și funcționari din cadrul Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Suceava, în frunte cu fostul șef al structurii, Radu Ionuț Obreja, sunt cercetați în libertate în „Dosarul șpăgilor”.

Libertatea