Și Olanda a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca, ca măsură de precauție, în timp ce compania își apără serul

Și Olanda a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca, ca măsură de precauție, în timp ce compania își apără serul

Olanda a suspendat duminică utilizarea vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca drept măsură de precauţie, până la 28 martie inclusiv, după ce s-au raportat „posibile efecte secundare” în Danemarca şi Norvegia, fără o legătură dovedită în acest stadiu, informează Agerpres, care preia AFP

„Pe baza noilor informaţii, Autoritatea olandeză pentru medicamente a recomandat, ca măsură de precauţie şi în aşteptarea unei anchete mai aprofundate, să suspende administrarea vaccinului AstraZeneca” împotriva COVID-19, a informat Ministerul Sănătăţii din Olanda.

Mai multe ţări europene au suspendat parțial sau total imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca din cauza unor posibile reacții adverse grave. Trei cadre medicale din Norvegia vaccinate cu AstraZeneca, tratate pentru cheaguri de sânge. România a anunţat, joi seară, că retrage pentru moment lotul de la AstraZeneca ABV2865, care a fost suspendat și în Italia.

Compania farmaceutică AstraZeneca susţine că „nu există dovada unui risc crescut de tromboze”, după ce a analizat cazurile a peste 17 milioane de oameni vaccinați cu serul său anti-COVID.

Libertatea