Șofer român de TIR la volan de 63 de ore neîntrerupt, amendă de 158.00 de euro, după un control în Germania

Șofer român de TIR la volan de 63 de ore neîntrerupt, amendă de 158.00 de euro, după un control în Germania

Un șofer român și angajatorul său au fost amendați cu o sumă uriașă în Germania, pentru diverse infracțiuni. De exemplu, bărbatul stătuse la volan aproape continuu timp de 63 de ore, scrie Nieuwsblad Transport, portal de știri în limba batavă dedicat transporturilor europene.

Șoferul român de camion trebuie să plătească 39.500 de euro amendp, în timp ce compania de transport la care e angajat are de achitat o amendă de aproape trei ori mai mare, 118.500 de euro.

Ofițerii germani care au controlat camionul românului au ajuns la aceste amenzi după opt luni de anchetă. Pe lângă depășirea enormă a timpilor de conducere, au ieșit la iveală și alte încălcări ale regulilor și legislației.

Șoferul, în vârstă de 44 de ani, a fost controlat de poliție în orașul german Kirchroth, în iunie anul trecut. În timpul inspecției s-a dovedit că tahograful a fost modificat. În plus, chiar când a fost controlat folosea un card de șofer care nu îi aparținea.

Poliția germană a reușit în cele din urmă să afle prin cardul de combustibil al bărbatului unde și când a realimentat și a stabilit cât timp a condus pe baza imaginilor camerelor de supraveghere din benzinării.

Libertatea