Șofer român de TIR luat din cabină și internat în spital aproape în comă alcoolică, în Germania

Șofer român de TIR luat din cabină și internat în spital aproape în comă alcoolică, în Germania

Luni dimineață, 29 martie 2021, un angajat al unei companii de expediție cu sediul în România a raportat poliției rutiere din Ansbach dispariția unuia dintre șoferii care erau în cursă în Europa, scrie fraenkischer.de. Nu reușea să mai dea de camionagiu, vorbise cu el ultima oară când acesta se afla undeva aproape de Nurnberg.

După aceea n-a mai reușit să ia legătura cu șoferul român în vârstă de 35 de ani care ar fi trebuit să-și continue cursa spre vest. Când a sunat la Poliție din România, apelantul a spus că se teme să nu se fi întâmplat vreun accident sau șoferul să fi avut nevoie de ajutor de urgență.

Două patrule de motociclete au mers apoi în căutarea camionului și a șoferului. În jurul orei 13:15, la benzinăria „Frankenhöhe – Nord”, lângă zona de odihnă de pe autostrada A 6, polițiștii l-au găsit pe șoferul român, care dormea în cabină.

Au fost uimiți când au descoperit că acesta era foarte beat, cu alcoolemie de peste 2 la mie, după cum a arătat un test de alcool. Abia putea să stea în picioare și nu putea articula niciun cuvânt, e descrierea polițiștilor care l-au găsit. Pentru a-l împiedica pe bărbatul de 35 de ani să își continue călătoria, ofițerii au securizat temporar cheile vehiculului.

Dar, în loc să doarmă și să se trezească din beție, românul a continuat să consume alcool, odată ce fusese trezit. Polițiștii au fost alertați din nou de alți șoferi care l-au văzut cum bea și un al doilea test de alcool a avut ca rezultat o valoare de peste trei la mie, la câteva ore după ce șoferul suflase prima oară în etilotest.

De aceea, ofițerii poliției rutiere Ansbach au stabilit că singura măsură pe care o pot lua este internarea șoferului într-un spital, dus acolo de o ambulanță, pentru a fi ținut sub supraveghere medicală. Șoferul a fost de acord cu decizia agenților.

Libertatea