Șoferița care a ucis două fete în accidentul din București a fost eliberată și plasată sub control judiciar

Șoferița care a ucis două fete în accidentul din București a fost eliberată și plasată sub control judiciar

Șoferița de 56 de ani care a provocat sâmbătă accidentul din cartierul bucureștean Andronache, soldat cu moartea a două fete aflate pe trotuar, a fost reținută luni, pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului, iar procurorii au propus arestarea preventivă a acesteia, potrivit Agerpres.

Judecătoria Sectorului 2 a respins marți propunerea de arestare și a decis ca femeia să fie plasată sub control judiciar. Decizia instanței nu este definitivă.

Femeia a fost audiată luni după amiază la Brigada Rutieră a Capitalei, în prezența procurorului de caz de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2.

Ea a fost reținută pentru 24 de ore, a transmis, luni, Poliția, într-un comunicat primit de Libertatea, fiind cercetată pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Surse din anchetă au declarat, luni, pentru ziar, că șoferița avea o alcoolemie puțin peste 0,60 g/l în sânge, adică sub limita la care se consideră infracțiune, care este de 0,80. Probele au fost însă prelevate la trei ore după accident.

Duminică, femeia le spusese anchetatorilor că a pierdut controlul volanului, că nu conducea prea des și că a încurcat pedalele.

Martorii au povestit că după ce mașina le-a lovit pe fete și a dărâmat un stâlp de beton, acul vitezometrului s-a oprit la 107 km/h.

Luni, Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, a fost certat de locuitori în urma accidentului de sâmbătă. Oamenii acuză că au cerut limitatoare de viteză în cartier, dar au fost ignorați.

Libertatea