Spitalul Foișor anunțase Ministerul Sănătății că nu îndeplinește criteriile pentru a fi spital COVID

Spitalul Foișor anunțase Ministerul Sănătății că nu îndeplinește criteriile pentru a fi spital COVID

Argumentul, transmis pe 2 aprilie, a fost că instituția medicală nu îndeplineşte condiţiile prevăzute în Ordinul care include lista spitalelor şi unităţilor de dializă COVID-19, a informat news.ro.

Spitalul Foișor a informat instituția condusă de Vlad Voiculescu asupra faptului că nu poate primi pacienți COVID. Concret, printre motivele invocate pe 2 aprilie se numără lipsa accesului permanent la laborator şi la un computer tomograf cu eliberarea rezultatelor inclusiv de la distanţă.

Despre accesul permanent, reprezentanţii spitalului au transmis că Spitalul de Ortopedie Foișor nu este spital de urgenţă, că are doar tură de dimineaţă la laboratorul de analize medicale şi că are radiologie şi CT doar în prima parte a zilei, potrivit news.ro.

Totodată, conducerea spitalului a notificat Ministerul Sănătății că nu îndeplineşte nici condiţiile privind liniile de gardă, întrucât este un spital monospecialitate ortopedie, „proiectat pentru a face chirurgie ortopedică, astfel conceput încât să reducă costurile şi infecţiile nosocomiale, dar NU pentru profil virusologic de COVID”, se mai arată în documentul adresat Ministerului Sănătăţii, conform news.ro.

Peste 100 de pacienți au fost evacuați din Spitalul Foișor vineri noapte, pentru a elibera 26 de paturi ATI pentru bolnavii COVID.

Conform instituției conduse de Vlad Voiculescu, spitalul de Ortopedie Foișor din București are 26 de paturi ATI și 6 medici ATI, iar eliberarea paturilor se impunea pentru că „de mai bine de o săptămână, în București sunt zero locuri ATI disponibile în anumite momente ale zilei”.

Libertatea