Statele Unite fac un studiu cu privire la riscul de reacţii alergice la vaccinurile Pfizer și Moderna

Statele Unite fac un studiu cu privire la riscul de reacţii alergice la vaccinurile Pfizer și Moderna

Institutul Naţional de Sănătate din SUA a anunţat miercuri că a început un studiu pentru a determina riscul de reacţii alergice la serurile anti-COVID-19 produse de Moderna şi Pfizer, după ce în SUA s-au raportat mai multe cazuri, inclusiv episoade grave de anafilaxie, după administrarea vaccinurilor produse de cele două companii, relatează Reuters, citată de Agerpres.

În luna ianuarie, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA a anunţat că reacţii alergice apar cu o rată de 11,1 la un milion de vaccinări.

Studiul este finanţat de Institutul Naţional de Alergologie şi Boli Infecţioase și vor participa 3.400 de adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 69 de ani.

Dintre aceștia, vor fi circa 60% participanţi cu episoade de reacţii alergice severe la alimente, înţepături de insecte sau imunoterapie.

Scopul studiului este de a determina câți participanţi au o reacţie alergică sistemică în interval de 90 de minute după vaccinare.

Institutul Naţional de Sănătate a anunţat că datele obţine în urma studiului vor fi publicate la sfârşitul acestei veri.

Libertatea