Supă de chimen – rețete delicioase și ușor de încercat acasă

Supă de chimen – rețete delicioase și ușor de încercat acasă

Supa de chimen este unul dintre cele mai aromate preparate culinare, foarte ușor de pregătit acasă din doar câteva ingrediente aflate la îndemâna oricui. Mai jos îți spunem două rețete de supă de chimen pe care să le încerci.

Chimenul, în denumirea științifică “Carum Carvi”, este recunoscut pentru calitățile sale de aromatizare a preparatelor culinare, însă, dincolo de asta, consumul de chimen are multiple calități terapeutice dovedite științific. Supa de chimen este o rețetă delicioasă și foarte ușor de pregătit. Iată ce ingrediente ai nevoie și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi.

Rețetă supă de chimen

Ingrediente

2-3 linguri de semințe de chimen; 3 linguri de făină; O ceapă; Doi căței de usturoi; Sare, piper și boia dulce.

Mod de preparare

Semințele de chimen se pun într-un vas mare la foc mic, amestecând continuu, până când semințele încep să pocnească. Peste semințe se adaugă 2 litri de apă și se lasă să dea câteva clocote. Se dă vasul cu apă și semințe de chimen deoparte, se pune un capac deasupra și se lasă pentru 15 minute, după care se strecoară.

Între timp, se pune la călit ceapa tocată mărunt, peste care se adaugă usturoiul pisat și se lasă să se călească până ceapa devine translucidă. Se adaugă lingurile cu făină, puțină boia dulce și se amestecă foarte repede în continuu, pentru ca preparatul să nu se ardă.

Peste amestecul de ceapă și condimente se adaugă treptat, puțin câte puțin, o cană cu apă rece și se amestecă pentru a nu se forma cocoloașe. Când compoziția capătă o consistență omogenă care tinde să se îngroașe, se adaugă câte puțin, treptat, din zeama caldă de chimen. Se amestecă totul și se condimentează cu sare și piper după gust.

Supă de chimen cu legume

Ingrediente

2 linguri de chimen; O ceapă; Un morcov; 1-2 tije de țelină sau rădăcină de țelină; Un cățel de usturoi; O lingură de făină; O linguriță de boia dulce afumată; 4 linguri de bulion de roșii; 2 frunze de dafin; Sare, piper și pătrunjel verde.

Mod de preparare

Legumele se taie mărunt, în cubulețe mici, iar ceapa tocată și usturoiul zdrobit se adaugă într-un vas mare la călit, pe foc mediu, până când ceapa devine transparentă. Se adaugă peste și restul legumelor tocate și semințele întregi de chimen și se mai lasă la călit pentru 2-3 minute, timp în care se amestecă des.

Se adaugă peste făina și paprika și se amestecă energic pentru un minut. Se adaugă 1,2 litri de apă fierbinte și se amestecă în continuu. Se adaugă și foile de dafin, sarea, piperul și se fierbe supa de chimen până când legumele se înmoaie, pentru aproximativ 15 minute.

La final se adaugă bulionul și se potrivește la gust de sare și piper, se adaugă și pătrunjelul și se acoperă cu un capac pentru câteva minute, pentru a se încorpora toate ingredientele.

Supa de chimen se servește caldă, cu crutoane proaspete.

Libertatea