Suspectul de viol asupra unei minore rămâne în arest. Bărbatul, la un pas să fie eliberat, după ce o judecătoare a motivat că faptele lui nu au generat „rumoare socială”

Suspectul de viol asupra unei minore rămâne în arest. Bărbatul, la un pas să fie eliberat, după ce o judecătoare a motivat că faptele lui nu au generat „rumoare socială”

Tribunalul Brăila a admis, luni, contestația procurorilor și a decis ca Gheorghe Dima, suspectul de viol asupra unei minore eliberat de judecătoarea Cristina Coarnă, să rămână în arest, informează G4Media.ro.

Decizia judecătoarei Cristina Coarnă a fost astfel invalidată de tribunal,bărbatul, acuzat că a violat de mai multe ori o fată de 13 ani, pe care a ținut-o sechestrată opt luni, urmând a rămâne în spatele gratiilor.

Pe 22 decembrie 2020, judecătoarea a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pe motiv că faptele bărbatului, deși reprobabile, nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare.

„Faptele inculpatului, deși reprobabile, nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacție a societății din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viața, existența în vreun fel. Nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă. Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat în piața publică, instanța de fond a considerat că acesta poate fi plasat la domiciliu în arest”, se arată în motivarea judecătoarei Cristina Coarnă.

Pe 23 decembrie 2020, Tribunalul Brăila a corectat decizia judecătoarei Cristina Coarnă şi a menţinut arestul preventiv.

Cu toate acestea, pe 8 februarie 2021, completul 9 Penal CPF de la Judecătoria Brăila, unde titular este judecătoarea Cristina Coarnă, a revenit la decizia de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Luni, 15 februarie, Tribunalul Brăila a judecat contestaţia Parchetului și a decis să o admită, astfel că bărbatul în vârstă de 32 de ani va rămâne în continuare în arest.

Fapta s-a petrecut pe parcursul a opt luni, bărbatul fiind acuzat că a violat o fată de 13 ani de zeci de ori, potrivit Adevărul.

FOTO: Hepta

Libertatea