Szilard Tasnadi, prefectul Clujului, fără mască de protecție la întâlnirea cu ÎPS Andrei. Reacția instituției: a scos poza de pe Facebook

Szilard Tasnadi, prefectul Clujului, fără mască de protecție la întâlnirea cu ÎPS Andrei. Reacția instituției: a scos poza de pe Facebook

Szilárd Tasnádi , 39 de ani, prefectul Clujului, și alți membri ai instituției, s-au întâlnit joi, 25 martie, cu ÎPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului. Masca de protecție a lipsit, deși întâlnirea a fost organizată într-un spațiu închis, a notat Monitorul de Cluj, care a prezentat o imagine de la eveniment. Poza, postată inițial pe pagina de Facebook a Prefecturii, a dispărut, după ce clujenii au amendat în comentarii faptul că Tasnádi nu purta mască sanitară.

„Astăzi, la Praznicul Bunei Vestiri, când se sărbătorește hramul Mitropoliei Ortodoxe din Cluj-Napoca și 10 ani de la întronizarea ÎPS Andrei, ca Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, domnul prefect Tasnádi István-Szilárd a participat la Sfânta Liturghie. Cu această ocazie, domnul prefect i-a înmânat o plachetă Î.P.S Andrei, în semn de prețuire și respect la împlinirea unui deceniu de slujire arhierească la Cluj, pentru contribuția la consolidarea prezenței Bisericii Ortodoxe Române în societate și cultivarea valorilor creștine ca reper de coeziune morală și etică în rândul credincioșilor. Întru mulți și fericiți ani, Înaltpreasfinția Voastră!”, a scris, joi, Instituția Prefecturii Cluj, pe Facebook.

Inițial, postarea era însoțită de o imagine în care se vedea că prefectul și trei preoți nu purtau masca de protecție.

Ulterior, fotografia, care a fost salvată de diverse surse, a fost eliminată de admonistatorii paginii instituției.

Postarea activă azi pe site-ul Prefecturii nu mai are imaginea cu prefectul și clericii.

„Ați șters poza in care nimeni nu avea mască la eveniment, nici măcar prefectul! Frumos exemplu! Și mai aveți pretenții de la oameni să aiba răbdare, să stea inchiși”, este unul dintre comentariile de la postarea de pa pagina Prefecturii.

„Cum să respecte oamenii regulile dacă dumneavoastră dați un astfel de model?”

„Domnule prefect, dumneavoastră aveți întâlniri fără mască și, pe de altă parte, numărul de cazuri este mare în Cluj, sunt oameni care nu își pot desfășura activitatea (restaurante, teatre, cinema, acum și sălile de sport se inchid), noi suntem obligați să purtăm peste tot masca… Cum e cu standardele duble? Cum să respecte oamenii regulile dacă dumneavoastră dați un astfel de model? Cred că ar trebui să vă asumați ce ați făcut, nu să ștergeti poza, și să vă dați demisia!”, a scris altcineva.

Cluj-Napoca a ajuns la rata de infectare de 6.70 cazuri la 1.000 de locuitori, aproape de situația în care ar trebui să aplice noile restricții dure pe tot parcursul săptămânii.

Libertatea