Tatăl care și-a găsit fiica de 3 luni și soția ucise în bombardamentele rusești a murit și el pe front. Se înrolase ca să se răzbune pe ruși

Tatăl care și-a găsit fiica de 3 luni și soția ucise în bombardamentele rusești a murit și el pe front. Se înrolase ca să se răzbune pe ruși

Militarul ucrainean Iuri Glodan a murit în războiul cu Rusia, în care și-a pierdut fiica de 3 luni, soția și soacra, în timpul bombardamentului rusesc de la Odesa din aprilie 2022, relatează Meduza, care preia informația din presa ucraineană. Vestea morții lui Iuri a fost dată într-o postare de Alexander Iakovenko, coproprietar al proiectului Make My Cake, unde Glodan lucra ca brutar.

„Nu am fost apropiat de el, dar aproape toți locuitorii din Odesa cunosc această familie. Pe 23 aprilie 2022, „lumea rusă” a venit la familia sa: o rachetă rusă a distrus complexul rezidențial Tiras, din Odesa. Tragedia a luat viața Kirei, în vârstă de 3 luni, a mamei ei, Valeria, și a bunicii Liudmila. Astăzi am aflat că a murit și el, apărându-și țara”, a scris Iakovenko.

Iuri Glodan s-a alăturat Forțelor Armate ale Ucrainei după pierderea celor dragi. Mai întâi, a luptat în Batalionul Azov, apoi în a Brigada a 3-a de asalt. A publicat și o captură de ecran a corespondenței, din care rezultă că Glodan a fost identificat printr-o cruce. Iakovenko însuși a remarcat că nu există încă o confirmare oficială a morții militarului.

Iuri și fiica lui, Kira. Foto: Instagram

Pe 23 aprilie 2022, opt persoane au fost ucise în Odesa în urma unui atac cu rachete rusești, inclusiv familia lui Iuri Glodan. El plecase la magazin cu câteva minute înainte de bombardament. Autoritățile ucrainene au raportat apoi că armata rusă a atacat Odesa din Marea Caspică, lansând mai multe rachete. Cel puțin una dintre ele a lovit o clădire rezidențială cu mai multe etaje.

Ministerul rus al Apărării s-a limitat apoi la o declarație de presă conform căreia, în regiunea Odesa, „rachetele de înaltă precizie au dezactivat un terminal logistic la un aerodrom militar unde a fost depozitat un lot mare de arme străine”.

La trei zile după ce și-a pierdut familia, Iuri Glodan declara pentru ediția în limba rusă a BBC: „Și ce fel de mamă era… Nici nu vă puteți imagina! O mamă, o prietenă, o fiică cu cele mai bune calități… Pur și simplu nu găsesc o altă persoană ca ea. Dumnezeu îți dă un astfel de om o singură dată. Am fost prezentă la naștere, am plâns de fericire când s-a născut fiica noastră. Și acum îmi este foarte greu să-mi dau seama că fiica mea nu mai este acolo. Și soția, și soacra”.

După tragedie, Iuri s-a înrolat în armată și a cerut să fie trimis să lupte în prima linie.

Libertatea