Timișorean condamnat pentru proxenetism, după ce și-a trimis iubita „la produs” și a cheltuit banii pe haine și cosmetice

Timișorean condamnat pentru proxenetism, după ce și-a trimis iubita „la produs” și a cheltuit banii pe haine și cosmetice

Un dosar de proxenetism finalizat la Curtea de Apel Timişoara scoate la iveală modul în care un bărbat de 36 de ani a ajuns să fie condamnat defintiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru proxenetism, după ce a profitat de pe urma veniturilor iubitei sale, pe care o încuraja să se prostitueze, scrie Adevărul.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru proxenetism, acuzat că, în perioada aprilie 2014 – mai 2015, a obţinut zilnic sume considerabile de bani de pe urma iubitei sale prostituate.

Datele din dosar arată că omul folosea banii pentru propriul interes. De pildă, bărbatul îi cheltuia pentru haine, jocuri de noroc, servicii de cosmetică sau ieșiri în oraș cu prietenii.

„În toată această perioadă, inculpatul, în mod deliberat, a profitat de foloasele astfel realizate de persona vătămată, obţinând de la aceasta diferite sume de bani pe care le-a folosit în interes personal, respectiv la achitarea cheltuielilor de întreţinere locativă, achiziţionarea de îmbrăcăminte, deplasări cu taxiul, servicii de întreţinere corporală, ieşiri la restaurant şi în cluburi sau datorii realizate ca urmare a jocurilor de noroc”, arată rechizitoriul, potrivit căruia  pe tot parcursul relaţiei care vizează acuzaţiile „nu a figurat în evidenţele oficiale ca fiind salariat al vreunui angajator, totodată, acesta fiind cunoscut ca un împătimit al jocurilor de noroc”.

Mărturia femeii

Iubita proxenetului a depus plângerea împotriva lui. Femeia a declarat că ea câștiga între 250 şi 500 de euro pe zi, sume pe care bărbatul i le cerea sub diferite pretexte.

Tânăra a mai spus că bărbatul îi spunea mereu că trebuie să practice prostituţia şi să aducă bani în casă, întrucât nu doreşte ca ea să se angajeze pe sume modice. De asemenea, femeia a mai spus că de fiecare dată când îi cerea iubitului să renunțe la prostituție, el o amenința că se desparte de ea.

La dosar au fost depuse şi schimburi de mesaje dintre cei doi, care dovedesc cum bărbatul îi cerea bani constant bani iubitei.

Bărbatul, condamnat la închisoare cu suspendare

În urma, procesului judecat în primă intanţă la Judecătoria Timişoara și finalizat la Curtea de Apel, proxenetul cu pricina a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

„În ceea ce priveşte gradul de pericol concret al infracţiunii săvârşite, instanţa apreciază că acesta este unul relativ ridicat, fapta de proxenetism implicând un anumit grad de exploatare a fiinţelor umane în mod degradant, indiferent de acordul exprimat de acestea pentru desfăşurarea actelor sexuale, în cauză activitatea de prostituţie a victimei fiind încurajată constant de către inculpat, care, prevalându-se de vulnerabilitatea emoţională a victimei şi de sentimentele avute pentru acesta, a folosit-o pe victimă ca un mijloc de obţinere a unor sume de bani în mod ilicit, condiţionând continuarea practicării prostituţiei de către victimă, în caz contrar ameninţând cu despărţirea”, a arătat judecătorul.

Libertatea