Tom Cruise a returnat cele trei Globuri de Aur câștigate, iar NBC nu va mai transmite ediția din 2022

Tom Cruise a returnat cele trei Globuri de Aur câștigate, iar NBC nu va mai transmite ediția din 2022

Tom Cruise a restituit cele trei premii Globul de Aur pe care le-a câștigat în carieră, în semn de protest faţă de lipsa de diversitate rasială în interiorul Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association – HFPA), a declarat luni pentru CNN o sursă apropiată actorului.

Tom Cruise a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor pentru interpretările sale din „Jerry Maguire” în 1997 și „Născut pe 4 iulie” în 1990 și premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru „Magnolia” în 2000.

Această decizie vine pe fondul unei controverse în creștere în jurul HFPA – organizația care acordă Globurile de Aur – pentru lipsa sa de diversitate, în special față de persoanele de culoare, dar și unele întrebări etice legate de beneficiile financiare pe care le-au realizat unii dintre cei 87 de membri ai HFPA, scoase la lumină în urma unei investigații realizate în luna februarie de Los Angeles Times.

De asemenea, NBC a anunțat luni că nu va difuza emisiunea în 2022.

„Credem că HFPA se angajează să facă o reformă semnificativă. Cu toate acestea, schimbarea necesită timp și muncă și considerăm cu tărie că HFPA are nevoie de timp pentru a o face în mod corect. Ca atare, NBC nu va difuza Globurile de Aur din 2022”, a anunțat NBC pentru CNN Business.

HFPA a publicat o declarație pe site, în care s-a angajat să facă schimbări. „Indiferent de următoarea dată de difuzare a Globurilor de Aur, implementarea schimbărilor rămâne principala prioritate pentru organizația noastră. Invităm la masă toți partenerii noștri din industrie pentru a colabora la o reformă de sistem, atât în ​​organizația noastră, cât și în cadrul industriei în general”, a fost mesajul HFPA.

Înainte de anunțul NBC, actrița Scarlett Johansson a emis o declarație prin care solicita comunității de divertisment să facă un pas înapoi de la participarea la evenimentele sponsorizate de HFPA.

„În calitate de actor care promovează un film, se așteaptă ca cineva să participe la sezonul de premiere prin venirea la conferințe de presă, precum și la spectacolul acordării premiilor”, a spus Scarlett Johansson pentru Variety.

„În trecut, acest lucru a însemnat adesea confruntarea cu întrebări și remarci sexiste ale anumitor membri HFPA care se învecinau cu hărțuirea sexuală. Acesta este motivul exact pentru care eu, de mulți ani, am refuzat să particip la conferințele organizate de HFPA. Este necesară o reformă fundamentală în cadrul organizației și cred că este timpul să facem un pas înapoi și să ne concentrăm asupra importanței și forța unității în cadrul sindicatelor noastre și al industriei în ansamblu”, a mai precizat Scarlett Johansson.

FOTO: EPA

Libertatea