Toți șoferii STB care erau liberi, chemați de acasă. Toate autobuzele și troleele pe traseu în București, din cauza grevei spontane de la metrou

Toți șoferii STB care erau liberi, chemați de acasă. Toate autobuzele și troleele pe traseu în București, din cauza grevei spontane de la metrou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a dispus vineri dimineaţă ca cei trei operatori care asigură transportul public să ia toate măsurile necesare pentru preluarea fluxurilor de călători prin transportul de suprafaţă, ca urmare a protestului spontan organizat de lucrătorii de la Metroul bucureştean, scrie news.ro.

Societatea de Transport Bucureşti – STB SA a mărit la maximum posibil parcul de vehicule, în special pe liniile care funcţionează pe trasee care asigură transportul între staţiile de metrou, chemând la lucru chiar şi angajaţii de la domiciliu.

„Având în vedere protestul spontan al angajaţilor Metrorex din această dimineaţă, Societatea de Transport Bucureşti a luat toate măsurile necesare pentru a suplimenta capacitatea de transport.

Astfel, STB SA face toate eforturile pentru a prelua fluxurile de călători din zona staţiilor de metrou şi scoate în traseu toate vehiculele disponibile prin chemarea personalului din liber.

De asemenea, se vor menţine în traseu vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf”, anunţă Societatea de Transport Bucureşti.

Suplimentar, STB SA va creşte capacitatea de transport pe inelul central, prin întoarcerea alternativă a tramvaielor din linia 1 la Banu Manta.

Totodată, se vor reintroduce operativ liniile de autobuz 135, 143, 243, 330, 182, 232, R409 şi R439 pe calea de rulare a liniilor de tramvai pentru a mări viteza de circulaţie şi implicit, capacitatea de transport.

STB SA va monitoriza pe parcursul acestei zile liniile care converg în zona staţiilor de metrou în zonele Pipera, Militari, Berceni, şi va suplimenta operativ cu vehicule din alte linii slab solicitate pentru a asigura transportul călătorilor.

”Consideram că este de datoria angajaţilor STB să vină în sprijinul cetăţenilor care utilizau în mod obişnuit metroul şi să asigure o alternativă de transport pe toată durata grevei.”, precizează conducerea societăţii.

Libertatea