Trafic feroviar și rutier oprit la Cernavodă, după ce au fost observate scurgeri de gaze la vagonul unui marfar

Trafic feroviar și rutier oprit la Cernavodă, după ce au fost observate scurgeri de gaze la vagonul unui marfar

La gara Saligny Est, lângă Cernavodă, sunt prezente, vineri, 3 noiembrie, 2 autospeciale de stins incendii (ASAS), două ambulanțe SMURD B2 si o autospeciala CBRN (apărarea chimică, biologică, radiologică și nucleară), transmite ISU Contanța, după ce au fost observate scurgeri de gaz la un vagon cu GPL.

„Este vorba despre gaz propan, nu a luat foc nicio cisternă. Sunt asigurate măsurile  de protecție PSI”, au menționat pompierii.

„A fost izolată zona pe aproximativ 400 de metri, traficul feroviar este oprit, iar curentul întrerupt”, a transmis ISU Dobrogea Constanța.

Urmează să fie oprit și traficul rutier. între Medgidia și Cernavodă, pe DN22C, ceea ce este cunoscut drept „drumul vechi”..

Ulterior, informația a fost confirmată și de Centrul Infotrafic al Poliției Române: „Magistrala 800, localitatea Saligny, județul Constanța, în gara Saligny Est, un tren format dintr-o locomotivă și mai multe vagoane, ce transportă gaz butan, prezintă scurgeri pe la o vană de alimentare a ultimului vagon. Atât circulația feroviară, cât și cea rutieră de pe DN 22C, au fost oprite până la remedierea problemei, de către echipaje de specialitate solicitate la fața locului”.

Intervenția este în derulare.

Libertatea