Trăsături de personalitate apreciate de angajatori   (PUBLICITATE)

Trăsături de personalitate apreciate de angajatori (PUBLICITATE)

Un job nou implică o nouă responsabilitate și nevoia de a te obișnui cu un colectiv nou, management diferit și poate chiar cu un alt domeniu în totalitate. Indiferent care ar fi situația, personalitatea ta și felul în care te raportezi la muncă vor influența puternic primele păreri. Interviul este momentul de cumpănă pentru fiecare angajat, mai ales pentru că ai la dispoziție doar câteva minute să dovedești că ești potrivit pentru rol. Atunci te ajută cel mai mult trăsăturile de personalitate apreciate de către toți angajatorii. Iată care sunt acestea:

Încrederea

Încrederea se poate observa încă din momentul în care intri într-o încăpere. De la felul în care vorbești, la limbajul corpului, angajatorul va reuși să citească toate aceste detalii. De aceea, este important să exprimi încredere în tine prin toate mijloacele, nu doar cu ajutorul conversației. Strânge mâinile cu putere, zâmbește pe tot parcursul interviului și adoptă o postură corectă pe scaun. Poți chiar să alegi din gama de parfumuri originale o aromă care inspiră încredere în sine și stil. Factorul olfactiv contează și în împrejurările business, nu doar în relațiile romantice, iar parfumul potrivit te poate ajuta să faci o primă impresie puternică.

Profesionalism

O altă calitate importantă pentru angajatori este profesionalismul candidaților. Acesta poate fi judecat începând cu felul în care te îmbraci, așa că asigură-te că ai un outfit profesional la interviuri. Cea mai mare parte dintre angajatori, în special antreprenorii cu firme mici, vor aștepta să discute pe îndelete cu tine înainte de a trage concluzii. Profesionalismul poate fi testat prin întrebări despre rolurile anterioare, experiențele cu colegii, capacitatea de a respecta deadline-uri și alte detalii despre locurile de muncă din trecut. De asemenea, printre subiectele la care trebuie să te aștepți se numără și exemple de momente în care ai reușit să ajuți pe cineva să rezolve o problemă la muncă sau cum ai depășit o situație de criză.

Gândirea independentă

Un angajat care poate gândi și acționa independent este valoros pentru orice companie. În special în cazul celor mici de tip start-up, angajatorii caută persoane care pot prelua anumite responsabilități atunci când vine momentul sau care au suficientă experiență pentru a putea munci nesupravegheați. Mai mult decât atât, o persoană care gândește independent va căuta mereu soluțiile cele mai bune pentru echipă și va putea lua atitudine când are idei bune. Mulți angajatori apreciază această capacitate de a veni cu ceva nou și de a lua cuvântul atunci când este nevoie, chiar dacă acest lucru presupune să-i contrazici chiar pe ei.

Spiritul de echipă

Cele mai multe companii au o activitate care presupune multă muncă în echipă. Din acest motiv, spiritul de echipă va fi una dintre calitățile de pe lista angajatorilor. Aceasta presupune capacitatea de a colabora cu colegii pe anumite proiecte și cât de ușor te poți integra într-un colectiv. Munca în echipă stă la baza oricărui business prosper, iar succesul acestuia poate depinde chiar de ușurința cu care angajații colaborează. Angajatorii vor pune întrebări despre joburile anterioare și despre problemele pe care le-ai întâmpinat în colectiv. Trebuie să te pregătești să răspunzi cât mai clar și să ai exemple concrete pregătite. Este posibil ca lipsa spiritului de echipă să fie, pentru mulți angajatori, un deal breaker în procesul de recrutare.

Atenție la ceea ce caută angajatorii în candidatul ideal pentru un post. Trebuie să ai la tine toate elementele care te pun într-o lumină bună și să te pregătești dinainte pentru întrebările și situațiile ipotetice în care te va pune angajatorul la interviu.

Sursă foto: pexels.com

Libertatea