Turiștii care vizitează Thailanda vor sta două săptămâni în carantină pe iaht

Turiștii care vizitează Thailanda vor sta două săptămâni în carantină pe iaht

Thailanda lansează carantina pe iaht pentru turiștii care vor să viziteze țara asiatică. Măsura este obligatorie și se întinde pe o perioadă de două săptămâni, relatează HotNews.ro, care citează BBC.

Programul de carantină la va permite vizitatorilor cu teste negative la coronavirus să își petreacă timpul la bordul unui iaht sau al unei mici ambarcațiuni de croazieră, în Phuket.

În jur de 100 de iahturi se așteaptă autotitățile să fie înscrise să intre în acest program inedit de carantină, care a început deja, primii participanți, fiind chiar niște pasionați de iahting.

În timpul carantinei pe iaht, turiștii trebuie să poarte o brățară inteligentă care le monitorizează semnele vitale, inclusiv temperatura, tensiunea arterială, precum și locația, prin GPS.

Autoritățile thailandeze speră că astfel vor revitaliza industria turismului, care a fost grav afectată de pandemie.

În același timp, guvernul thailandez speră că turismul pe iaht va aduce venituri de 58 de milioane de dolari la buget.

În ceea ce privește carantina la hotel, aceasta este plănuită să înceapă în aprilie sau mai, în provincii populare precum Phuket, Krabi sau Chiang Mai.

Thailanda a mai anunțat în ianuarie un program care să le permită turiștilor să își petreacă perioada de carantină pe terenul de golf.

FOTO: 123rf

Libertatea