Un bărbat a suferit o reacție severă după ce a primit rapelul de la Pfizer. GCS: „Persoana este cunoscută cu multiple afecțiuni cronice”

Un bărbat a suferit o reacție severă după ce a primit rapelul de la Pfizer. GCS: „Persoana este cunoscută cu multiple afecțiuni cronice”

Un bărbat care a primit rapelul de la Pfizer a prezentat o reacție severă în urma vaccinării, au precizat reprezentanții CNCAV pentru ziarul Libertatea. Între timp cei de la Grupul de Comunicare au transmis, duminică seara, că acesta avea multiple afecțiuni cronice, făcea și dializa.

„Persoana respectivă s-a prezentat pentru primirea celei de a doua doze de vaccin. Persoana este cunoscută cu multiple afecțiuni cronice, făcea și dializa. Starea de sănătate s-a alterat, ulterior, in timpul ședinței de dializa.”, au precizat cei de la GCS, duminică seara.

Este vorba de un bărbat care a primit rapelul de la Pfizer, au transmis reprezentanții CNCAV pentru Ziarul Libertatea. În prezent, acesta se află sub supraveghere medicală.

Potrivit raportării oficiale, în ultimele 24 de ore au fost 200 de reacții comune și minore la vaccinare, din care 18 sunt reacții de tip local și 182 reprezintă reacții generale. 15 reacții sunt în curs de investigare, inclusiv cea severă, precizează autoritățile.

De asemenea, majoritatea reacțiilor adverse înregistrate au fost în urma administrării vaccinului de la AstraZeneca(126).

Libertatea