Un bărbat condamnat pentru că și-a violat propria fiică s-a spânzurat în Penitenciarul Vaslui. Medicii au reușit să îl salveze

Un bărbat condamnat pentru că și-a violat propria fiică s-a spânzurat în Penitenciarul Vaslui. Medicii au reușit să îl salveze

Un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă a fost solicitat să intervină luni dimineața la Penitenciarul Vaslui, acolo unde un deținut a fost găsit spânzurat în grupul sanitar din celulă, au anunțat oficialii Serviciului de Ambulanță Vaslui.

Echipajul medical deplasat la fața locului au găsit un deținut în stop cardio-respirator, fiind efectuate manevre de resuscitare.

„Pacientul, un bărbat de 44 de ani, a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost intubat și transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Dan Ionașcu.

Deținutul care a încercat să își pună capăt zilelor era cazat singur în celulă. Acesta ispășea o pedeapsă pentru viol, fiind condamnat după ce și-a abuzat sexual propria fiică.

„În conformitate cu prevederile legale, administrația locului de deținere a procedat la informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Serviciul Criminalistică, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Serviciul de Medicină Legală, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vaslui,  Administraţia Naţională a Penitenciarelor. În prezent, la nivelul unităţii penitenciare, în colaborare cu organele abilitate, a fost demarată o anchetă în vederea identificării circumstanţelor care au condus la producerea incidentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Libertatea