Un bebeluș născut prematur în Marea Britanie, salvat de medici cu ajutorul unei pungi de sandvici

Un bebeluș născut prematur în Marea Britanie, salvat de medici cu ajutorul unei pungi de sandvici

Un bebeluș născut cu 13 săptămâni înainte de termen a supraviețuit, după ce o echipă de medici din Marea Britanie l-a pus într-o pungă pentru sandvici pentru a ajuta nou-născutul să-și regleze temperatura corpului, potrivit Mirror.

Orla-May Rospo-Hughes era mai mică decât mâna mamei sale și cântărea mai puțin de 500 de grame când a fost adusă pe lume pe 28 ianuarie, într-un spital din Hitchin, Marea Britanie.

Copila este în viață la incubator, mulțumită medicilor care au reacționat rapid și au pus-o într-o pungă pentru sandvici, pentru a o menține caldă, în timp ce era condusă spre camera de resuscitare.

Mi s-a spus că punga pentru sandvici trebuia să îi mențină temperatura ridicată; nu mai auzisem niciodată de asta. Să o văd acolo așa a fost înfricoșător.

Emily Rospo, mama bebelușului, pentru Mirror:

Inițial, părinții au fost avertizați că există șanse ca bebelușul să nu supraviețuiască. Cu toate astea, copila a rezistat și, cu toate că nu este mai mare decât o mănușă, experții susțin că se descurcă foarte bine.

Mama fetiței, Emily Rospo, în vârstă de 30 de ani, a fost supusă unei operații de cezariană în regim de urgență, la 28 de săptămâni de sarcină, după ce a fost diagnosticată cu insuficiență de placentă.

„Ni s-a spus de mai multe ori să ne pregătim pentru ce e mai rău și că e puțin probabil să supraviețuiască. Încercam de trei ani să avem un copil și făcusem și o fertilizare in vitro, așa că ceea ce s-a întâmplat a fost cumplit. Nimic nu te poate pregăti pentru momentul în care ți se spune că bebelușul tău ar putea să nu reușească”.

Micuța se află încă la incubator, dar mama spune că a început să ia în greutate. Părinții ei se roagă în fiecare zi ca Orla-May să crească mare și puternică.

Foto: Profimedia

Libertatea