Un director din DSP Gorj a murit de COVID la spital, după ce stația de oxigen a ambulanței care îl transporta s-a defectat pe drum

Un director din DSP Gorj a murit de COVID la spital, după ce stația de oxigen a ambulanței care îl transporta s-a defectat pe drum

Un șef din DSP Gorj, Adrian Virgil Dobrin, care era infectat cu coronavirus în stare gravă, a murit, sâmbătă seara, la camera de gardă a Spitalului Județean Râmnicu Vâlcea. Familia sa a decis transferarea sa la un spital din București, însă, între Râmnicu Vâlcea și Horezu, stația de oxigen de la Ambulanţă s-a defectat și a fost dus înapoi la UPU Vâlcea. Cosmin Mitroi, managerul Ambulanței Gorj, a explicat pentru Libertatea că în timpul în care stația de oxigen nu a funcționat, echipajul de pe ambulanță l-a ventilat manual pe pacient, iar acesta a ajuns în stare stabilă la UPU.

Adrian Virgil Dobrin, șeful Sanepid Gorj, se afla de câteva zile internat la spitalul din Târgu Cărbuneşti, pe secția de medicină internă. El a fost confirmat cu coronavirus pe 1 martie.

Constantin Tîrziu, managerul spitalului din Cărbunești, a declarat pentru Libertatea că familia pacientului a decis transferarea acestuia la un spital din București. Bărbatul a fost preluat sâmbătă de o ambulanță pentru că era dependent de oxigen. Însă în timpul transferului, stația de oxigen s-a defectat.

„Pacientul a fost preluat de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești în jurul orei 15:05 pe ventilator pentru transferul la Spitalul Universitar din București. La intrarea în Râmnicu Vâlcea, saturația la pacient a început să scadă datorită faptului că una dintre siguranțele de la tabloul electric al mașinii a cedat, iar echipajul în momentul respectiv a trecut pe ventilare manuală pe balon. Împreună cu dispeceratul au luat hotărârea de a intra cu pacientul în Unitatea de Primiri Urgență din Râmnicu Vâlcea. La 17:30 s-a predat pacientul la UPU și s-a stabilizat inițial pacientul, dar ulterior, datorită și stării destul de grave a acestuia, a început să se deterioreze, iar după două ore și jumătate, în jurul orei 20:00, a intrat în stop cardio-respirator, manevrele de resuscitare fiind inutile”, ne-a explicat Cosmin Mitroi, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj.

Acesta a mai spus că pacientul avea mai multe probleme de sănătate.

„Pe lângă faptul că pacientul era pozitiv avea și o pneumonie acută masivă severă bilaterală, avea și insuficiență respiratorie, starea de sănătate a dumnealui era destul de gravă. Echipajul meu a rămas acolo, a participat și la manevrele de resuscitare a rămas acolo până când pacientul a decedat. A fost o perioadă scurtă, s-a făcut ventilare manuală, iar UPU a stabilizat pacientul fără problemă, dar starea de sănătate a pacientului s-a deteriorat”, a mai precizat Cosmin Mitroi.

Legat de defecțiunea de la stația de oxigen acesta a spus că revizia tehnică a ambulanței se face în fiecare an, dar verificare aparaturii medicale se face zilnic.

Libertatea